Η πραγματικότητα αντιστέκεται σθεναρά στον πρωθυπουργό

04/11/17 • 10:43 | UPD 04/11/17 • 10:43

Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για τα θέματα της διαπλοκής πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Πράγματι η Siemens δεν θα κερδίσει ποτέ τις εκλογές, όπως είπε ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε ο ίδιος θα τις ξανακερδίσει λέγοντας την ίδια ιστορία για την καφετιέρα της Siemens.

  • Save
Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για τα θέματα της διαπλοκής πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., αλλά και τώρα, όμως το βασικό ερώτημα για το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν στις εκλογές είναι ένα: Αξιζε η ταλαιπωρία της χώρας για να κυβερνήσει η Αριστερά ή πρέπει να πάει σπίτι του ο κ. Τσίπρας;

Κάθε φορά μετά από μετωπική σύγκρουση στη Βουλή, οι άνθρωποι του Μαξίμου βγάζουν το ίδιο συμπέρασμα: «Εσκισε ο Τσίπρας, δεν παίζεται στη Βουλή ο πρωθυπουργός» και κάτι παρόμοια. Το ωραίο είναι ότι ενώ ακούμε αυτό το αφήγημα εδώ και 1,5 χρόνο, η εικόνα του πρωθυπουργού διαρκώς επιδεινώνεται σε σχέση με την αντίστοιχη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο ερώτημα για την καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 15 μονάδες έναντι του κ. Τσίπρα (37% με 22%), ενώ στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής η διαφορά είναι 22 μονάδες (43,5% έναντι 21,5%).

Πώς εξηγείται αυτό όταν ο πρωθυπουργός «κατατροπώνει» κάθε φορά τον πρόεδρο της Ν.Δ.; Η απάντηση είναι απλή. Ο κ. Τσίπρας μένει στην εικόνα και προσπαθεί να την εξωραΐσει, με αποτέλεσμα η πραγματικότητα να τον εκδικείται. Οι πολίτες βαρέθηκαν τις κοκορομαχίες και ζητούν απτά αποτελέσματα προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή τους. Οταν ακούν ψέματα, «φρικάρουν».

Είπε για παράδειγμα χθες ο πρωθυπουργός ότι η τρίτη αξιολόγηση κλείνει σύντομα, ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα και ότι η οικονομία τρέχει με ρυθμό 2%, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι συμπλέει με τα «fake news» των πρωτοσέλιδων.

Η αλήθεια είναι ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στην καλύτερη περίπτωση εντός του Ιανουαρίου (όταν έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο), ότι νέα μέτρα υπάρχουν και για το 2018 και για τη διετία 2019-2020, αλλά και ότι η ανάπτυξη της οικονομίας αντί για 2,7% που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός μετά βίας θα φτάσει το 1%.

Ούτε κουβέντα χθες από τον πρωθυπουργό για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, τη μείωση μισθών και συντάξεων κατά 1,5% από τον Ιανουαρίου 2018 και βέβαια τον Αρμαγεδδώνα μέτρων του 2019.

Εάν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι η οικονομία τρέχει και ότι η καθημερινότητα των πολιτών βελτιώνεται, κάνει λάθος. Και θα το αντιληφθεί στις κάλπες.

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Φορτσάκη, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κρατικοποίηση των υποθηκοφυλακείων με αποτέλεσμα ο Κρατικός Προϋπολογισμός να έχει επιβαρυνθεί με ποσό άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα άμισθα υποθηκοφυλακεία μετατρέπονται σε έμμισθα και οι υπάλληλοί τους προσλαμβάνονται στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ και αξιολόγηση. Στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από το Δημόσιο, ενώ αντί για ιδιωτικοποιήσεις έχουμε νέο γύρο κρατικοποιήσεων ακόμη και για υπηρεσίες που παρέχονταν αμισθί.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ

Υποτίθεται ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου ήρθε στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας. Ωστόσο η επίσκεψη Τσαβούσογλου συνοδεύθηκε από προκλητικές ενέργειες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι υπερπτήσεις τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Υμια και η επιθετική ανακοίνωση της Αγκυρας για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ελλάδας-Αιγύπτου δείχνουν ότι οι γείτονες δεν ησυχάζουν ούτε όταν ο Νο2 της κυβέρνησης βρίσκεται στην Αθήνα…

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap