Η Παπακώστα «αυτοδιαγράφηκε» από την ΝΔ

26/10/17 • 11:11 | UPD 26/10/17 • 11:11

Η διαγραφή της αποτελούσε μονόδρομο, από την στιγμή που ενώ της ζητήθηκε να ανασκευάσει η ίδια προέβη σε δήλωση περί παρερμηνείας των όσων είπε.

Η Κατερίνα Παπακώστα αποτελεί επισήμως παρελθόν από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επί της ουσίας το είχε αποφασίσει η ίδια…

  • Save
Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Η κυρία Παπακώστα εδώ και καιρό είχε δείξει πως δεν επιθυμεί να ταυτιστεί πλήρως με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε ήδη προκαλέσει την αντίδρασή του.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε υποστηρίξει πως η ΝΔ πρέπει να ψηφίσει την τροπολογία για την διανομή του μερίσματος. Τότε μπροστά στο ενδεχόμενο διαγραφής, είχε ανασκευάσει λέγοντας πως δεν τοποθετήθηκε επισήμως, αλλά έκανε την συγκεκριμένη δήλωση σε μία απλή συνομιλία με δημοσιογράφο.

Δεν πέρασε καλά-καλά ένας μήνας και τα έβαλε με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, καλώντας τον να παραιτηθεί μέχρι να υπάρξει το πόρισμα της εξεταστικής στην Υγεία. Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει την απομάκρυνσή της από τη θέση του αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, μεταθέτοντας τα καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας στον βουλευτή Αχαΐας, Ιάσωνα Φωτήλα.

Την ώρα συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και ενώ πλέον η ίδια αποτελεί παρελθόν από την ΚΟ του κόμματος, ο σύζυγός της,, Θεόδωρος Σιδηρόπουλος (στρατηγός ε.α) ήταν ανάμεσα στα 50 πρόσωπα που επελέγησαν και συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΝΔ και έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι υποψήφιος με την κεντροδεξιά παράταξη.

Για τους γνωρίζοντες, η κυρία Παπακώστα δεν δρούσε μόνη της καθώς λέγεται πως έβρισκε στήριξη σε μερίδα της λεγόμενης καραμανλικής πτέρυγας, ενώ η κόντρα που άνοιξε με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν είναι τυχαία, καθώς πολιτεύεται στην ίδια περιφέρεια με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Η περίπτωση της Κατερίνας Παπακώστα δεν αποτελεί ένα τυχαίο αντάρτικο στο κόμμα της Πειραιώς. Έδειξε την άτυπη εσωτερική «μάχη» που μαίνεται τα τελευταία δύο χρόνια όσων αναμοχλεύουν υποτιθέμενες κόντρες που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση της εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διαγραφή της αποτελούσε μονόδρομο, από την στιγμή που ενώ της ζητήθηκε να ανασκευάσει η ίδια προέβη σε μία δήλωση περί παρερμηνείας των όσων είπε.

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής σύνταξης του EleftherosTypos.gr
Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter

Copy link
Powered by Social Snap