Αφήστε τον χώρο της εκπαίδευσης να εξελιχθεί

24/10/17 • 12:30 | UPD 24/10/17 • 12:30

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες κατόρθωσαν να αυτοαναιρεθούν, παρατείνοντας την αμφίβολη αυτή κατάσταση, η οποία σύμφωνα με τις προθέσεις και του ΣΕΕΒΙ θα μείνει αμετάβλητη τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας παρά τις ανακοινώσεις εφησυχασμού προς τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δώσουν λύση στο πρόβλημα της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων. Την ίδια στιγμή που εξαγγέλλουν την απονομή κοινωνικού μερίσματος 1δισεκατομμυρίου ευρώ για την συντήρηση της εκλογικής τους δεξαμενής, οι υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στον ΣΕΕΒΙ παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Γράφει ο Νίκος Καρουζάκης*

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες κατόρθωσαν να αυτοαναιρεθούν, παρατείνοντας την αμφίβολη αυτή κατάσταση, η οποία σύμφωνα με τις προθέσεις και του ΣΕΕΒΙ θα μείνει αμετάβλητη τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου.

Το υπουργείο παιδείας θέτει ξεκάθαρα σε δεύτερη μοίρα την αγωνία και την ανάγκη των φοιτητών για την παροχή συγγραμμάτων Αναζητεί αλλού υπαίτιους και προσπαθεί μάταια να επιρρίψει ευθύνες, έτσι ώστε να καλύψει την ανικανότητα του για την επίλυση του προβλήματος. Αντί να επιταχύνει τις διαδικασίες, αναφέρεται σε συνωμοσιολογίες και μιλά για ενορχηστρωμένο σχέδιο υπονόμευσης του έργου του. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουν καταλήψεις σε μεγάλη μερίδα ιδρυμάτων της χώρας αφού παρατείνοντας το πρόβλημα, προσφέρει την καλύτερη δικαιολογία στους αυτοαποκαλούμενους επαναστάτες για να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια μας, σε χώρους που θα τελούν υπό κατάληψη στο βωμό του δήθεν “κοινωνικού αγώνα”.

Άραγε ο κ. Γαβρόγλου, έτσι στηρίζει τις ασθενείς οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους σε ελληνικά πανεπιστήμια; Καθυστερώντας την διανομή συγγραμμάτων και δίνοντας ερείσματα για καταλήψεις; Θα ήταν καλύτερο αντί να σχεδιάζουν να γυρίσουν τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 30 χρόνια πίσω να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί. Ας εκπληρώσουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΣΕΕΒΙ και να βοηθήσουν τους φοιτητές και τις οικογένειες τους που επέλεξαν να παραμείνουν στη χώρα μας. Εάν η ηγεσία του υπουργείου αδυνατεί να εγγυηθεί για τα απαραίτητα, τότε ας πράξει το αυτονόητο. Ας παραιτηθεί.

*Ο Νίκος Καρουζάκης είναι φοιτητής στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.