Συχνές στροφές

18/10/17 • 11:24 | UPD 18/10/17 • 11:24

Γράφει ο Γιώργος Κουμπαράκης

Ηθικό είναι ό,τι εξυπηρετεί το κόμμα, υποστήριζε ο Λένιν! Στην περίπτωση της σημερινής κυβέρνησης ηθικό είναι ό,τι εξυπηρετεί την εξουσιαστική της επιβίωση. Στροφές από τα αριστερά προς τα δεξιά. Αλλαγή συνθημάτων, ειδώλων και συμβόλων.

Γράφει ο Γιώργος Κουμπαράκης

%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82-403x400 Συνεχίστε αποτυγχάνοντας…

Αλλαγή κατεύθυνσης, αλλαγή πλεύσης, μα το κυριότερο αλλαγή ατζέντας. Από τη λήψη μέτρων που αφαιμάσσουν τον Ελληνα πολίτη περάσαμε στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου αλλά και τη συζήτηση που άνοιξε για τη χρήση ιατρικής κάνναβης. Θέματα που προκαλούν μεγαλύτερη ένταση, περισσότερο σούσουρο και προσανατολισμό της προσοχής της κοινής γνώμης την εξέδρα. Θέματα που αποσπούν την προσοχή της και δεν της αφήνουν χώρο να δει και να συνειδητοποιήσει την αντίθεση. Την πλήρη ασυνέπεια, δηλαδή, που υπάρχει ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γραμμή της σημερινής κυβέρνησης. Σε όλα αυτά που υποσχέθηκαν και σε όλα αυτά που τελικά έκαναν!

Η κυβερνητική τακτική περιγράφεται εκτενώς στην έκφραση: Οσο μεγαλύτερη η αλλαγή της θεματολογίας της ατζέντας τόσο μικρότερος ο χώρος να σκεφτεί ο κόσμος αλλά και να μπορέσει να βγάλει τα ορθά συμπεράσματα.

Και ενώ σκέφτομαι πως όλοι εμείς συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες της πιο αποδεκτής μορφής υποκρισίας, συμπεραίνω ότι αν κάτι μάθαμε από τον κυβερνητικό θίασο όλο αυτό το διάστημα, αυτό είναι ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις συχνές «στροφές» της κυβέρνησης και να ξεχνάμε ότι το ουσιαστικό της υπόθεσης δεν είναι οι εναλλαγές στην τακτική αλλά οι τελικοί στόχοι της κυβέρνησης. Οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητα απαράλλαχτοι. Στο βάθος η ασυνέπεια της κυβέρνησης κρύβει μια τρομαχτική συνέπεια. Πρόκειται για ασυνέπεια μεθόδων λόγω της συνέπειας σε ένα και μοναδικό σκοπό, τον αποπροσανατολισμό του Ελληνα πολίτη – ψηφοφόρου για την επίτευξη ενός και μοναδικού στόχου, την παραμονή τους στο τιμόνι της χώρας!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου