Η πάλη… των τάξεων

18/10/17 • 11:05 | UPD 18/10/17 • 11:05

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

 

Στην πινακοθήκη των υπουργών της λαοπροβλήτου κυβέρνησης των Τσίπρα και Καμμένου εξέχουσα θέση κατέχει ο εντιμότατος κ. Σπίρτζης.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Ως στήλη άλατος...
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ανθρωπος με ικανότητες ιδεολογικών οβιδιακών μεταμορφώσεων. Από τον διάδρομο του γραφείου Μπεγλίτη, υπουργού Εθνικής Αμυνας επί κυβερνήσεως του μεγάλου ηγέτη Γ. Παπανδρέου -Πώς όχι; Τσάμπα τον βράβευσαν κάποιοι;- μετεπήδησε στον διάδρομο της υπουργού αναπληρώτριας Φ. Γεννηματά. Δεν ήταν ένα τσιγάρο δρόμος, αλλά η δεινότητα στις κυβιστήσεις είναι για ώρα ανάγκης…

Ο κ. Σπίρτζης πρόκανε, που έλεγε και ο Χαρίλαος, και πήδηξε και στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγινε υπουργός, υπό το άοκνον βλέμμα του Αρη Βελουχιώτη, του οποίου ο χάλκινος ανδριἀντας, να υποθέσω, για τας υπηρεσίας ας προσήνεγκεν στο προσφιλές ημών Εθνος, κοσμεί την πλατεία της Λαμίας.

Γράφονται πολλά για τα αλλεπάλληλα εγκαίνια ίδιων οδών, στα οποία προβαίνει ο κ. Σπίρτζης, παρέχων το ψαλίδι στον πρωθυπουργό για την κορδέλα. Αλλά για την καταπληκτική ιδέα την οποία θα σας ενημερώσω, διεκδικεί περίοπτη θέση στη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία. Ηρθε η ώρα να γίνει διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες η σπίρτζειος ιδέα, διότι βαθαίνει έτι μάλλον την πάλη των τάξεων.

Δηλαδή: Αν η φορολογική σας δήλωση είναι πέντε έξι χιλιάδες ευρώ άνετα περνάτε με κόκκινο. Παραβιάζετε και το όριο ταχύτητας, αν γουστάρετε. Και άνετα ρωτάτε τον τροχονόμο, αν τολμήσει να σας σταματήσει:

–Ξέρεις, ρε, ποιος είμαι εγώ;

Δεν θα ξέρει, αλλά αρχίζει να ψάχνεται. Και εκείνη τη στιγμή του λέτε:

-ΚΟΚ: Προστατευόμενος Σπίρτζη.

Κανονικά πρέπει να χαιρετήσει και να φύγει κατισχυμένος. Πού να τολμήσει να σας γράψει.

Εσείς, ευτυχής και ατιμώρητος, περνάτε με κόκκινο, επειδή η φορολογική σας δήλωση είναι για κλάματα. Αυτό είναι ένα από τα… αντίμετρα της λαοφιλούς κυβερνήσεώς μας.

Αν όμως κάνει την αποκοτιά και περάσει με κόκκινο ο έχων φορολογική δήλωση π.χ. 20.000 ευρώ, φοβάμαι ότι θα αφήσει και το ωρολόγιόν του για εγγύηση. Διότι από τούδε και στο εξής ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται με οικονομικά κριτήρια:

Οι πενόμενοι παραβάτες δεν τιμωρούνται. Οι ευκατάστατοι, κατά κρίση Σπίρτζη, ας πρόσεχαν να… είχαν γίνει και αυτοί πένητες. Συγκλονιστική η ιδέα!

Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τη χρησιμοποιήσει στην τρίτη αξιολόγηση. Να μην τον κατηγορούν οι θεσμοί ότι δεν τα παίρνει… από τους πλουσίους, αλλά τσακίζει μόνον κάτι κακόμοιρα ιδιωτικά υπαλληλάκια, κάτι οδυρόμενους επιχειρηματίες και δύστυχους συνταξιούχους.

Υπουργέ μου, δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια. Πάντα τέτοια!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap