Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος του Θεού!

16/10/17 • 11:48 | UPD 16/10/17 • 16:09

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς

Σχεδόν καθημερινές είναι οι ειδήσεις κακοποίησης (σωματικής ή λεκτικής) ή ακόμη και θανάτων παιδιών που πέφτουν θύματα από τους ίδιους τους, τους γονείς. Θέμα που δεν είναι πρωτόγνωρο, που υπήρχε από την πρώτη στιγμή του ανθρώπου στην γη αλλά τώρα ίσως προξενεί μεγαλύτερη εντύπωση λόγω της ευκολίας μετάδοσης της πληροφορίας.

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς

Πολλοί έχουν την άποψη πως το να τεκνοποιήσει κάποιος είναι ευλογία και ελάχιστοι στέκονται την άλλη λέξη που πρέπει να ακολουθεί τους γονείς, που είναι η ΕΥΘΥΝΗ.

Το να φέρει κάποιος έναν άνθρωπο στον κόσμο είναι πάρα πολύ εύκολο και συνάμα πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί, αν πριν το αποφασίσει δεν έχει σκεφτεί για το τι θα κάνει και το πώς θα αντιμετωπίσει την ολοκληρωτική αλλαγή της ζωής του.

Όχι κυρίες και κύριοι δεν είναι ευλογία! Είναι χρέος και ευθύνη και δυστυχώς δεν φαίνεται να το έχουμε πάρει χαμπάρι. Δεν είναι δυνατόν για μια στιγμή πάθους να γεννιούνται παιδιά από ανθρώπους που δεν έχουν την διάθεση ή δεν μπορούν να παίξουν αυτό τον  ρόλο στην κοινωνία.

Εγχειρίδιο καλών γονέων φυσικά δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει κάποιο μοτίβο που αν το ακολουθήσουμε θα μας φέρει την επιτυχία. Ο καθένας που αποκτά παιδιά μαθαίνει καθημερινά από τα λάθη που κάνει και προσπαθεί να τα διορθώσει με την δική του αντίληψη γύρω από τα πράγματα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά τα παιδιά γίνονται πειραματόζωα στα χέρια μας και όντας ανυπεράσπιστα στις διαθέσεις μας, περιμένουν να βρούμε τον τρόπο για να μεγαλώσουν σωστά (;).

Από την στιγμή που κάθε άνθρωπος που δεν έχει προβλήματα υγείας μπορεί να αποκτήσει ανά πάσα στιγμή παιδί, η δυνατότητα να ελέγξουμε πόσοι από εμάς είναι ικανοί για να το πράξουν δεν υπάρχει. Οσο και αν ακούγεται σκληρό αν είχαμε την δυνατότητα να κάναμε ψυχολογικά, ψυχιατρικά και ιατρικά τεστ πριν τεκνοποιήσουμε τα αποτελέσματα σχετικά με την ικανότητά μας να γίνουμε γονείς θα ήταν απογοητευτικά.

Από την στιγμή που δεν γίνονται τα παραπάνω, η εκπαίδευση από τα πρώτα χρόνια του σχολείου σχετικά με  την ευλογία-κατάρα της τεκνοποίησης θα πρέπει να είναι εντατική. Ετσι θα μπορέσουμε με το πέρασμα των γενεών να έχουμε περισσότερο συνειδητοποιημένους ανθρώπους σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Δυστυχώς, κάθε παιδί έρχεται σε αυτό τον κόσμο χωρίς την δυνατότητα επιλογής των ανθρώπων που θα το μεγαλώσουν και χωρίς να ζητάει αποδείξεις εμπιστεύεται τυφλά αυτούς που του συστήνονται ως γονείς.

Για αυτό καθημερινά όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και ο πιο εύκολος και παράλληλα σκληρός τρόπος για να μάθουμε την αλήθεια είναι να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια, να μην μιλήσουμε αλλά να… ακούσουμε  την ψυχούλα τους!

Copy link
Powered by Social Snap