Ποιος θα κερδίσει…

15/10/17 • 10:55 | UPD 15/10/17 • 10:55

Γράφει η Αννα Παναγιωταρέα

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ θα φέρει στη Βουλή ο Κοντονής το νομοσχέδιο για την κάνναβη. Και θα το παίζει και πολύ προοδευτικός και πολύ δημοκράτης και κυρίως κοντά στο λαό: «Δώστε στη νεολαία κάνναβη να ανοίξει το μυαλό της»… για ιατρικούς λόγους!

ΑυτοπροσχέδιοΓράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και θα φέρει το νομοσχέδιο για την κάνναβη κατά τρόπο πανηγυρικό. Μέχρι ο Γιωργάκης ο «ηγέτης» -ευθυμήσαμε ομολογουμένως- θα θυμηθεί ότι έχει πει να καλλιεργούμε κανναβουριές στις γλάστρες. Ε! ρε γλέντια.

Και ύστερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα γίνει… το σώσε, ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν χρήση και σ’ εκείνους που λένε ότι είναι το πρώτο βήμα για τον εθισμό στα σκληρά ναρκωτικά.

Θα γίνουν και συναγωνισμοί ανάμεσα σε δημοσιογραφίσκους που θα θέλουν «να το παίξουν προχώ κι έτσι» υποστηρίζοντας ότι ο εθισμός από την κάνναβη είναι λιγότερο επικίνδυνος από τον εθισμό στο τσιγάρο.

Και θα βρεθούν και κάποιοι τέως επώνυμοι -και νυν ενταφιασμένοι- που θα ακροβολιστούν σε πρωινάδικα και μεσημεριανά -δήθεν και καλά ενημερωδιασκεδαστικά- που θα θυμηθούν ότι έκαναν χρήση. Και όλα αυτά θα τα βλέπουν οι έφηβοι και θα σκεφτούν ότι η χρήση είναι μαγκιά.

Αλλά κανείς δεν θα μπει στον κόπο να σκεφτεί για ποιο λόγο θα κάνει όλο αυτό το νταβαντούρι το Μαξίμου. Και για ποιο λόγο θα βγουν τα ροζ παπαγαλάκια και θα αβαντάρουν. Ας το καταλάβει η αντιπολίτευση -δεν διστάζω να πω- ότι δεν έχει στρατηγική να αντιμετωπίσει τις παγίδες που της στήνει το Μαξίμου. Ενας είναι ο λόγος που θα έρθει στη Βουλή να ψηφιστεί η κάνναβη: Και λέγεται ΔΝΤ και λέγεται αξιολόγηση στην εξέδρα και δυο δισεκατομμύρια νέοι φόροι που έρχονται με τις μπάντες και που η λαοπρόβλητη κυβέρνηση θα τους αποδεχθεί στα τέσσερα γιατί το θέμα της είναι η εξουσία και όχι η χώρα.

Και γιατί θα βγάλουν λογαριασμό οι θεσμοί να πληρώσουμε δύο δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον φόρους; Γιατί έχουμε μια άχρηστη κυβέρνηση που δεν μπορεί να κάνει τίποτε με τις επενδύσεις, κοκαλωμένη από τις ιδεοληψίες της. Γιατί έχουμε μια άθλια κυβέρνηση που δίνει αναφορά μόνο στο εξωκοινοβουλευτικό ακροατήριό της και τις συλλογικότητες (πού πάνε και εφευρίσκουν λέξεις ευφημιστικές… των αναρχικών…).

Η κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορεί να προωθήσει τις επενδύσεις ούτε των ελληνικών επιχειρήσεων, που φεύγουν και απλώνονται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Εχουν όλα τα προνόμια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συν φτηνότερα εργατικά χέρια, συν χαμηλή φορολογία στα κέρδη τους. Στις βιομηχανικές περιοχές, έξω από τις πόλεις, μετράμε τώρα κτίρια-κουφάρια, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και σήμερα ο αέρας σφυρίζει από τα σπασμένα τους παράθυρα και το βανδαλισμένο εσωτερικό τους.

Εχουμε την άχρηστη κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου που δεν μπορεί να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, αφήνοντας την οικονομία να μαραζώνει, καθώς δεν μπαίνει ζεστό χρήμα να κινηθεί η αγορά. Κι ας βγαίνει ο κάθε Πιτσιόρλας, ειδήμων κι αυτός, ως πρώην αριστερός του ηθικού πλεονεκτήματος… στο Μαυροβούνιο.
Εχουμε μια άχρηστη κυβέρνηση που δεν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τους θεσμούς, μη και χάσει την εύνοιά τους. Τώρα, καθώς δεν καταφέρνει να μαζέψει τα έσοδα που υποσχέθηκε κι όσα αισιόδοξα ενέγραψε στον προϋπολογισμό της, έτοιμη είναι να καταφύγει σε νέα φορολόγηση. Ποιων; Των εξαθλιωμένων συνταξιούχων, των -όσων ακόμη- εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με μισθό 700 ευρώ το μήνα -όχι φυσικά των δημοσίων υπαλλήλων-, των μικρομεσαίων που χρωστούν παντού. Ποια φοροδοτική δυνατότητα έχουν; Καμία! Ο Τσίπρας δεν τους άφησε καμία.

Να σας πω κάτι; Δεν θα κερδίσει τις εκλογές η αντιπολίτευση. Απλά, θα τις χάσει ο Τσίπρας γιατί είναι άχρηστος. Και οι πολίτες θα ψηφίσουν όποιον πιστέψουν ότι θα μπορέσει να τον πετάξει έξω από την εξουσία. Αποτέλεσμα; Αφήστε! Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Θα δούμε να γίνονται σημεία και τέρατα…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής