Το γαρ πολύ…

10/10/17 • 11:45 | UPD 10/10/17 • 11:45

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Μπορείτε να πάρετε στα σοβαρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν η ίδια δεν παίρνει στα σοβαρά… τον πρωθυπουργό της; Οταν υπουργοί δεν παίρνουν στα σοβαρά… υπουργούς; Οταν βουλευτές ΑΝ.ΕΛ. και ΣΥΡΙΖΑ φυλλορροούν κατά τη… μετάβαση του φύλου;

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Και στραβά...  αρμενίζουμε
  • Save
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Από χθες το μεσημέρι το πρωθυπουργό γραφείο προσπαθεί να μαζέψει το ασυμμάζευτο νομοσχέδιο Κοντονή που δημιούργησε σάλο στην κοινωνία. Το Μαξίμου -ήτοι Βερναρδάκης- επιχείρησε μικρή έρευνα: Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών -αγγίζει σχεδόν το 90%- είναι αρνητική. Πηγές αξιόπιστες υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης θεωρείται πλέον… «μπελάς»!

Χθες ψηφίστηκε μεν το νομοσχέδιο επί της αρχής αλλά ενώ ο Στ. Κοντονής επέμενε ότι «Τρίτη ψηφίζεται», επιφυλάχθηκε για… αργότερα. Ομως, όποια διόρθωση κι αν επιφέρει στο νομοσχέδιο, όπου δεκαπενταετείς έφηβοι θεωρούνται ώριμοι να αποφασίζουν τη μετάβασή τους στο άλλο φύλο και αύριο να ξαναποφασίζουν την επιστροφή τους στο φύλο με το οποίο γεννήθηκαν, η ζημία για την κυβέρνηση είναι μεγάλη: Οι μεν σκληροί ΣΥΡΙΖΑίοι λένε ότι ο Τσίπρας έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια γιατί φοβήθηκε την αντίδραση της Εκκλησίας. Οι δε εκκλησιαστικοί υποστηρίζουν ότι πλέον ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να συναγελάζεται με το Μαξίμου: Είθισται να τον εξαπατά, πέρα από τους ασπασμούς -του Ιούδα- προς Ιερώνυμο. Πίσω από τον Τσίπρα στέκεται το διευθυντήριο του 4% που στήνει ως ιδεολογικό «εχθρό» την Εκκλησία.

Πάντως, η οργισμένη αντίδραση της Εκκλησίας και των αγιορειτών δημιούργησε μέγα θέμα και στους ΑΝ.ΕΛ. Ετσι, αναγκάστηκε ο Π. Καμμένος να διαμηνύσει ότι μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ορισμένοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, που στις περιφέρειές τους η Εκκλησία έχει ισχυρή παρουσία, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν ή θα απέχουν. Αρνητική στάση κρατούν η Ν.Δ. και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο νόμου για την ταυτότητα φύλου κατόρθωσε να συσπειρώσει εναντίον Κοντονή και την επιστημονική κοινότητα. Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας, με επιστολή της, ενημέρωσε τον υπουργό -στις 4 Οκτωβρίου 2017- ότι η επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα ηλικίας από 15 ετών επιβαρύνει παρά βελτιώνει την ψυχική τους κατάσταση. Ιδιαίτερα καθώς αυτή η ηλικία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα στη διαμόρφωση ταυτότητας φύλου.

Το Μαξίμου σχεδίαζε με το νομοσχέδιο Κοντονή να «τραυματίσει» τη δυναμική της Φώφης Γεννηματά, την οποία δεν θέλει, με κανένα τρόπο, να έχει απέναντι ως επικεφαλής της Κεντροαριστεράς. Οτι έτσι θα έβαζε… αυτογκόλ ούτε που το υποψιάστηκε. Το γαρ πολύ του έρωτος -της εξουσίας- γεννά παραφροσύνη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap