Κόκκινη κλωστή μάς δένει…

08/10/17 • 13:59 | UPD 08/10/17 • 13:59

Ομως, η δύστηνος χώρα ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ μαστιζόταν όχι τόσο από δεινή οικονομική κρίση όσο από αξιοθρήνητες κρίσεις αξιών, αξιώσεων, αξιολόγησης, αξιοπιστίας, αξιοκρατίας και παντός αξιομνημονεύτου ουσιαστικού, με πρώτο συνθετικό τη λέξη αξία.

Θα σας αφηγηθώ τη φανταστική ιστορία ενός κράτους σε παραφροσύνη. Αν ονόματα παραπέμπουν κάπου, σας βεβαιώ ότι δεν έχουν σχέση ούτε με πρόσωπα ούτε με γεγονότα. Συμπτώσεις.

Μια φορά κι έναν καιρό στη χώρα όπου πρόθυμοι πολίτες της ψήφισαν ενθουσιασμένοι για να τη μεταλλάξουν σε ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ, εξελέγη ένα κυβερνητικό ιδιοκατασκεύασμα λαϊκίστικης δεξιοαριστεράς, με πρωθυπουργό ονόματι Τσιπρόπουλο.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Περί ηλιθίων ο λόγος...
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο υπουργός επί της Εθνικής Αμυνας -ονόματι Κατακαημένος- πηγαίνοντας ταξίδι αναψυχής σε πρώην χώρα της καθ’ ημάς Ευρώπης, «συνελήφθη» παίζων ρουλέτα. Ο παχυλός λογαριασμός του πολυτελούς ενδιαιτήματος, όπου κατέλυσε, πληρώθηκε τοις μετρητοίς, μάλλον από άγνωστον, εγκαταβιούντα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αραγε, εξελίχθηκε το υπουργείο σε ξενώνα της airbnb; Θα σας γελάσω.

Ομως, η δύστηνος χώρα ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ μαστιζόταν όχι τόσο από δεινή οικονομική κρίση όσο από αξιοθρήνητες κρίσεις αξιών, αξιώσεων, αξιολόγησης, αξιοπιστίας, αξιοκρατίας και παντός αξιομνημονεύτου ουσιαστικού, με πρώτο συνθετικό τη λέξη αξία. Διότι, δυστυχώς, η πάσα αξία είχε επέλθει. Δρομαίως.

Εγκάλεσαν στο Κοινοβούλιο τον υπουργό Κατακαημένο, όπου ευθαρσώς κατέθεσε ότι κάλυψε το λογαριασμό -περίπου 3.000 λίρες, για δυο βράδια- με την κάρτα του. Ομως, βουλευτές κατέθεσαν στοιχεία ότι η απαίτηση πληρώθηκε τοις μετρητοίς. Ο Κατακαημένος δήλωσε ότι έπαιξε στο καζίνο «τα δικά του λεφτά και όχι του λαού», ποσό αδιευκρίνιστο. Συμφωνείτε ότι αυτές οι πράξεις απάδουν και για τον κλητήρα του Δημοσίου.

Η απορία των προθύμων πολιτών ήταν γιατί ο πρωθυπουργός Τσιπρόπουλος -αριστερός που ερχόταν… από μακριά- δεν απαίτησε την παραίτηση του υπουργού του. Αφήστε που αν είχε επιβιώσει ως κόμμα η Αριστερά θα κατήγγελλε στο λαό το διεφθαρμένο υπουργό, που πιάστηκε με τη γίδα του Τζόκερ στην πλάτη. Θα απαιτούσε όχι μόνο να απομακρυνθεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο διασύρων την Ελλάδα, ως πρωτοσέλιδος, στο διεθνή Τύπο, αλλά και την παραίτηση του πρωθυπουργού Τσιπρόπουλου, με άμεση προσφυγή στις κάλπες. Να επαναξιολογηθεί από τον κυρίαρχο λαό.

Αλλά φευ! Ο πρωθυπουργός Τσιπρόπουλος κρεμόταν από τον υπουργό του, τον επονομαζόμενο και «μπούλη». Αναγκαζόταν να του αλλάζει συνεχώς πάνες, με δύσοσμο περιεχόμενο, παριστάνοντας ότι μυρίζουν chanel no 5.
Ο πρωθυπουργός Τσιπρόπουλος αποδεχόταν τον υπουργό Κατακαημένο ως τζογαδόρο, ψεύτη, υβριστή, συναγελαζόμενο με βαρυποινίτη. Δεν έδειχνε καμία, έστω χαλαρή, βούληση θεραπείας του νοσηρού συστήματος, που εγκαθίδρυσε τον Γενάρη του 2015. Ευαγγελιζόταν και την κάθαρση της κόπρου του… Αυγεία για να ξεκαρδίζονται όσοι διαβάζουν μυθολογία.

Ο πρωθυπουργός Τσιπρόπουλος αποδεχόταν τα πάντα όλα του υπουργού, αρκεί να μακροημερεύει στο γραφείο του. Δεχόταν ο υπουργός Κατακαημένος να κάνει «ρόμπα» το ηθικό του πλεονέκτημα. Αν και υπάρχει θέμα, αν το κατείχε ποτέ…

Ο πρωθυπουργός είχε παραχωρήσει ως βιλαέτι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ο Κατακαημένος τού είχε παραχωρήσει, προς πάσα χρήση, πρόβατα-ΑΝ.ΕΛ., που βελάζουν μονοφωνικά «μπεεε».

Ταυτότητα φύλου για τα δεκαπεντάχρονα ήθελε ο Τσιπρόπουλος; Υπερψήφιζε ο Εσφιγμενίτης Κατακαημένος. Κόμμα τουρκικό στην Ξάνθη; Υπερψήφιζε ο δάκρυ χέων Κατακαημένος, επί τη ανακρούσει του Εθνικού Υμνου.
Το παραμύθι λέει ότι ο Τσιπρόπουλος μένει πρωθυπουργός όσο ο Κατακαημένος μένει υπουργός. Οι τύχες τους πλέκονται και διαπλέκονται. Εως τον πάτο, όπου θα βρεθούν σφιχταγκαλιασμένοι… Το παραμύθι λέει πως αυτοί ζουν καλά, αλλά η χώρα ζει από το κακό στο χειρότερο.

Ομως, κι εσείς που το ακούτε κάθε μέρα γιατί δεν λέτε να ξυπνήσετε; Μήπως συνηθίσατε τους εφιάλτες;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

Copy link
Powered by Social Snap