Διονυσάκης ο πολιτευόμενος…

06/10/17 • 11:02 | UPD 06/10/17 • 11:02

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Τι ήθελε ο Τσακνής να ανακατευτεί με τα πίτουρα; Αυτά που θυμήθηκε να καταγγείλει την ώρα της -ουσιαστικά- αποπομπής του ως «το πιο άρρωστο τμήμα του κρατικοδίατου συνδικαλισμού». Γιατί όταν ανέλαβε ως πρόεδρος της ΕΡΤ με αυτό το κρατικοδίαιτο συνεργάστηκε και με αυτό το άρρωστο πορεύτηκε.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέαpanagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Χαμηλά, πιο χαμηλά...

Οταν ανέλαβε τα καθήκοντά του είχε ρίξει την πέτρα του αναθέματος στην κυβέρνηση Σαμαρά που κατέβασε τους διακόπτες στην ΕΡΤ, εξαιτίας ακριβώς αυτού του άρρωστου και του κρατικοδίαιτου. Κοίτα τώρα, οποία σύμπτωση να καταλήγει και ο Τσακνής στο… διά ταύτα Σαμαρά.

Γιατί άραγε νόμιζε ο Τσακνής ότι θα μπορούσε να κόψει το γόρδιο δεσμό μεταξύ Καλφαγιάννη και Μαξίμου; Ποιος του είχε δώσει αυτήν την υπόσχεση; Αν είχε ζηλώσει τη δόξα Μάνου Χατζιδάκι -περπατώντας τώρα ακόμη στο διάδρομο του πρώτου ορόφου του Ραδιομεγάρου νιώθεις την αύρα του- θα έπρεπε να ξέρει να λέει ΟΧΙ στην εξουσία. Θα έπρεπε να είχε εξασφαλίσει το άβατον και απαραβίαστο, όπως ο Μάνος στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Το κυριότερο: Επρεπε να είχε επιτύχει εκείνο που κατόρθωσε ο Μάνος: Πήρε ένα πρόγραμμα αραχνιασμένο και σάρωσε όλο το οικοδόμημα της ΕΡΤ, με τις φωνές της Λιλιπούπολης και με τους νέους δημιουργούς-συνεργάτες του, που έδωσαν πνοή στο όραμά του.

Αλλά τι λέω κι εγώ τώρα; Ο Μάνος ήταν ένας, μοναδικός, ακέραιος, ασυμβίβαστος, προκλητικός. Δημιουργός. Κι όταν τόλμησε ο υπουργός, αρμόδιος για την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, να ζητήσει να μην παίζεται το «μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο»- το συγχωρεμένο Κοεμτζή- ο Μάνος έδωσε εντολή να παίζεται σε όλο το πρόγραμμα, κάθε τρεις ώρες, αν θυμάμαι.

Αλλά ο Μάνος ήταν ο Μάνος που όταν τον παραζάλισαν πήρε το καπελάκι του κι έφυγε. Με μια τεράστια διαφορά: Αφήνοντας έργο στο Τρίτο, που δεν ξεπεράστηκε ποτέ. Ο Τσακνής, που θυμήθηκε τον άρρωστο κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, άφησε πίσω του εκείνο το άθλιο πράγμα για τους… πεσόντες που θρηνούν ΟΙΑ ΗΩ ΑΕΙ Ω ΥΙΕ και όποιος κατάλαβε κατάλαβε…

Τι δεν κατάλαβε ο Τσακνής; Νόμιζε ότι ήταν φίλος με τους ενοίκους του Μαξίμου. Κι επειδή το νόμιζε, νόμιζε ότι μπορούσε και να διοικήσει την ΕΡΤ. Αλλά επειδή οι του Μαξίμου δεν νόμιζαν, έχουν τον άρρωστο και κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό για να κρατάει τα μπόσικα.

Τι δεν κατάλαβε ο Τσακνής και ζήτησε τα ρέστα; Δεν κατάλαβε ότι ο Μάνος ήταν μέγας, γιατί ήταν μέγας μουσικός. Ετσι πήγε στην ΕΡΤ κι έτσι έφυγε. Ο Διονύσης Τσακνής πήγε ως πολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ κι έφυγε όπως οι αποτυχόντες πολιτευτές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου