Ο Τσακνής ανακάλυψε την Αμερική

04/10/17 • 12:50 | UPD 04/10/17 • 13:16

Γράφει ο διευθυντής του EleftherosTypos.gr, Γιώργος Μιχαγηλίδης

Η παραίτηση του Διονύση Τσακνή από την θέση του προέδρου της ΕΡΤ δεν εξέπληξε κανέναν, καθώς ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη είναι η ίδια του η έκπληξη…

michaelides-arthrografos-1-130x140 Η επιπολαιότητα Κοντονή με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της ΕΡΤ με μία καυστική ανακοίνωση, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ευχόμενος στους εργαζομένους τού Ραδιομεγάρου «να πάρουν την τύχη τής εταιρίας στα χέρια τους». Παράλληλα κατηγορεί τους κυβερνώντες πως έδωσε την διοίκηση της ΕΡΤ στο «πιο άρρωστο τμήμα τού κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού».

Η επιστολή του Διονύση Τσακνή:

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη.

Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»

Διαβάζοντας τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Διονύσης Τσακνής, όσο ελευθερόστομος είναι (βλ. «σκάσε» στην Ραχήλ Μακρή), άλλο τόσο ρομαντικός είναι.

Έπρεπε να περάσουν 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει πως η κυβέρνηση βλέπει την ΕΡΤ ως κρατικοδίαιτο όργανο προπαγάνδας; Και όλο αυτό το διάστημα ποιος ήταν ο δικός του ρόλος; Συνέβαλε ή όχι σε κάθε λέξη της φράσης «κρατικοδίαιτο όργανο προπαγάνδας».

Οι όποιες προσωπικές σχέσεις (δεν) έχει με τα νέα στελέχη της ΕΡΤ και η ρήξη με την κυβέρνηση οδήγησαν στην παραίτησή του.

Αυτό που δεν έχει καταλάβει όμως ο κ. Τσακνής είναι πως με την επιστολή του, στην ουσία δεν κατηγορεί την κυβέρνηση, αλλά την επαινεί. Αυτός μιλά για εναγκαλισμό με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό. Και θα του απαντήσουν αυτοί ότι… αυτό δεν είναι κατηγορία, αλλά τιμή τους και χαρά τους.

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής σύνταξης του EleftherosTypos.gr

Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter