Σε λίγο θα γίνουν «αρχαία» και τα κτίρια του αεροδρομίου

29/09/17 • 11:06 | UPD 29/09/17 • 11:06

Γράφει ο διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου Γιάννης Τσαπρούνης #ΕΤ

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση αλλάζει στρατηγική. Από την εικονική πραγματικότητα των ψευδοαφηγημάτων περνάει πλέον στο σύμπαν του πολιτικού παραλογισμού. Χθες το απόγευμα το Μαξίμου διέρρευσε πως δεν θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες για το Ελληνικό, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο συνήθως μετρημένος στις δηλώσεις του Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι «στα επόμενα δύο χρόνια δεν θα προλαβαίνουμε να απορροφήσουμε επενδύσεις»!

tsaprounis-teliko-arthrografos-11000-130x140 Τι θα απογίνουμε τώρα χωρίς τον Σόιμπλε;Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΚΑΙ ας υποθέσουμε πως κάποιοι έχουν πάθει αμνησία και έχουν ξεχάσει τους αγώνες που έδινε σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ κατά οποιασδήποτε ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο Ελληνικό και υποστήριζε τη μετατροπή του σε δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο. Προφανώς δεν είχε περάσει από το μυαλό τους ότι το κράτος αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμα και το Πεδίον του Αρεως, που έχει μετατραπεί σε πάρκο πρεζεμπόρων και πορνείας. Ας υποθέσουμε ότι κάποιοι έχουν ξεχάσει και την απίστευτη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «αν είναι να υπογράψω ιδιωτικοποιήσεις σαν το Ελληνικό, καλύτερα οι πολίτες να ψηφίσουν τον Σαμαρά».

ΑΣ δούμε, όμως, τι συμβαίνει τώρα. Ποιος κωλυσιεργεί την επένδυση του Ελληνικού; Οι πολίτες, η αντιπολίτευση, οι δανειστές; Οχι. Η χρονοκαθυστέρηση προέρχεται από το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και από το… Δασαρχείο. Ενώ στο μπλόκο πρωταγωνιστούν επιφανή στελέχη της Κουμουνδούρου. Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης διαδήλωσε έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, δηλώνοντας ότι «ως βουλευτής έχω υποχρέωση να εκφράζω την άποψή μου». Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας».

Η ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ακραία και συγχρόνως απίστευτα εφευρετική. Για να μπλοκάρουν ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις μπορούν να ανακαλύψουν όχι μόνο αρχαία και δάση στο Ελληνικό, αλλά ακόμα και να ισχυριστούν πως οι κορμοράνοι του Βοτανικού πλέον κατοικοεδρεύουν στο παλιό αεροδρόμιο.

ΣΕ ΛΙΓΟ καιρό στα αρχαιολογικά ευρήματα του Ελληνικού θα περιλαμβάνονται ακόμα και τα κτίρια της Ολυμπιακής. Εχουν περάσει ήδη 16 χρόνια από τότε που έκλεισε το αεροδρόμιο και το τσιμέντο κυριαρχεί στο μεγαλύτερο φιλέτο της χώρας. Αν υπάρξει νέα καθυστέρηση, είναι αρκετά πιθανό οι επενδυτές να εγκαταλείψουν το πρότζεκτ.

ΑΡΑΓΕ, ο συμπαθής Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ποια χώρα ζει; Ποιοι είναι οι επενδυτές που θα κάνουν ουρά, βλέποντας όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό; Ποιοι θα ρισκάρουν να χάσουν τα χρήματά τους, όταν η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην πραγματική οικονομία; Οταν η κυβέρνηση χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να υλοποιήσει μια «τελειωμένη» δουλειά, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα να δημιουργήσει κάτι εξαρχής. Οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις διώχνουν αντί να φέρνουν επενδύσεις…

* Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου