Το τρενάκι του τρόμου…

29/09/17 • 10:56 | UPD 29/09/17 • 10:56

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι περίμενε το χειρισμό της επένδυσης στο Ελληνικό για να διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου απώλεσε την αξιοπιστία της. Ο πρώτος μήνας διακυβέρνησης, το 2015, έφτασε για να αποδείξει ότι επρόκειτο για μπουλούκι άπειρων, ανεπάγγελτων, εμμονικών, απαίδευτων και κυρίως ιδεοληπτικών.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Γαστερόποδα  της εξουσίας...Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Δύσκολο να πεις ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τις παλινωδίες της στην επένδυση του Ελληνικού επιχειρεί να συγκρατήσει τους… δρομείς που την εγκαταλείπουν. Εβδομήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας, όταν ο ανθός της χώρας ξενιτεύεται, όταν οι ουρές στο ταμείο ανεργίας μεγαλώνουν, η επένδυση δεν αποτελεί ιδεολογικό ζήτημα. Είναι θέμα επιβίωσης. Και θυμάστε ότι η δόση των 2,8 δισ. ευρώ καταβλήθηκε επειδή είχε κλείσει… η επένδυση του Ελληνικού!

Η περιπέτεια του Ελληνικού μπορεί να τροφοδοτήσει σενάριο ελληνικής ταινίας. Κωμωδία, τραγωδία αδιάφορο. Και τα δύο είδη του θεατρικού λόγου εμπεριέχονται στη διακυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου: Ο Φλαμπουράρης την Τετάρτη εξέφραζε τη βεβαιότητά του ότι η εμπλοκή στο Ελληνικό τελείωσε. Είπαμε κι εμείς, ε! Κάτι θα ξέρει!

Ο αλά καρτ αντιπρόεδρος Δραγασάκης -ναι, υπάρχει ΚΑΙ αντιπρόεδρος- δήλωνε ότι έκλεισε το θέμα με το Ελληνικό στο ΚΑΣ. Αλλά στο μέλλον, πρόσθεσε, θα πρέπει να συγκροτηθεί συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν μέχρι και τα πόμολα του Μαξίμου για να συναποφασίζουν για τις επενδύσεις.

Ο Σταθάκης είχε αμφιβολίες για την επένδυση και πόσο ευεργετική είναι. O Σκουρλέτης -από κοντά και ο Φίλης- εξέφρασε άποψη περί των αρχαίων και της διαφύλαξής τους, χωρίς να έχει διαβάσει ούτε την πρώτη παράγραφο του αρχαιολογικού νόμου Βενιζέλου. Ο Τσακαλώτος, βράδυ Τετάρτης, περιμένοντας το συνωστισμό επενδύσεων στα δύο επόμενα χρόνια, δεν σκοτίστηκε για το Ελληνικό.

Λίγο μετά τις οκτώ η ώρα η διαρροή από το Μαξίμου έλεγε ότι ο πρωθυπουργός ήταν εξοργισμένος! Αραγε κατάλαβε ότι τον δουλεύουν… σκοτεινές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΥΑ για να τον εκθέσουν; Οτι τον γελοιοποιούν για τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ ότι ο ίδιος είναι επικεφαλής της άγρας των επενδύσεων; Θα σας γελάσω.

Χθες αποφάνθηκε και ο Πιτσιόρλας ότι καθυστέρηση μιας-δυο εβδομάδων δεν παίζει ρόλο. Τα ΜΜΕ είναι που μεγαλοποιούν το ζήτημα. Ο καημένος, από ΚΚΕ εσ. μια χαρά βολεύτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ… και δη εκ προσωπικοτήτων!

Οταν ο Τσίπρας βγει στη γύρα και ζητήσει να τον ξαναψηφίσουμε θα έχει ένα ατράνταχτο επιχείρημα: «Να με ξαναψηφίσετε γιατί με μένα δεν θα πλήξετε ποτέ», παραπέμποντας στο τρενάκι του τρόμου…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου