Απίστευτο και όμως Ελληνικό

29/09/17 • 10:50 | UPD 29/09/17 • 10:50

Γράφει η αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου Δέσποινα Κονταράκη

Είναι η προσωποποίηση της αριστείας όπως την αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το «άριστα 20» που πήρε από τον πρωθυπουργό για το έργο του στο υπουργείο Παιδείας, καρατομήθηκε βλέποντας να παίρνει τη σημαία από τα χέρια του ο Κώστας Γαβρόγλου.

kontaraki-130x140-1 Το τρίμηνο του διαβόλουΓράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

«Βλέπετε πως είναι σχετικό το θέμα της αριστείας;», είπε ο ίδιος με χιούμορ όταν του το θύμισαν. Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο γέλασαν στο Μαξίμου όταν είδαν τον Νίκο Φίλη να διαδηλώνει μαζί με τους αρχαιολόγους έξω από το υπουργείο Πολιτισμού για το καλό των αρχαιοτήτων. Ισως να κράτησαν το γέλιο τους για αργότερα, όταν τον είδαν στο Πολιτικό Συμβούλιο να ψηφίζει την απόφαση που «αδειάζει» τους αρχαιολόγους και εν μέρει και τον ίδιο.

Αυτά τα παράλογα αλλά ελληνικά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Φίλης βρισκόταν στο υπουργείο Πολιτισμού δηλώνοντας τη συμπαράστασή του στα μέλη του ΚΑΣ και το πρωί της Πέμπτης συναινούσε στην ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, στην οποία επεσήμαιναν με νόημα πως το ΚΑΣ είναι ένα απλό γνωμοδοτικό όργανο και άρα δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Με την ίδια απόφαση, στην οποία ομονόησε ο κ. Φίλης, δηλώνεται η «αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Κρίμα που δεν είναι μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ.κ. Φάμελλος και Σκουρλέτης, για να έχουν και εκείνοι την ευκαιρία να συνυπογράψουν. Πάντα βέβαια υποστηρίζοντας το νόμο, την αρχαιολογική υπηρεσία και το δασαρχείο. Αλλά τα έχει αυτά η πολιτική. Είναι οι «έντιμοι συμβιβασμοί», όπως τους χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός, ή το «αναγκαίο κακό», όπως εννόησε κάποια στιγμή ο Νίκος Φίλης για τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. Τελικά η task force για τις επενδύσεις του Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού πρέπει να συνεδριάζει συχνότερα στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του προέδρου. Μόνο έτσι δύο διαφορετικοί κόσμοι που ζουν σε παράλληλο σύμπαν καταφέρνουν να συναντηθούν. Το έχουμε δει να συμβαίνει και στη Ζώνη του Λυκόφωτος.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου