Κυβέρνηση-μπουζουκλερί…

26/09/17 • 11:26 | UPD 26/09/17 • 11:26

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο Κουρουμπλής αποκαλύπτεται… και καραμπουζουκλής. Εριξε, γράφει εφημερίδα, τις βόλτες του στην ονομαστική γιορτή του κυρίου που το πλοίο του «Αγία Ζώνη» έδωσε στον Σαρωνικό διάσταση πετρελαιοπηγής.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Χορηγοί και ευεργέτες...Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ομως ο πρωθυπουργός στη Βουλή έκανε νέα αποκάλυψη: Ο υπουργός, είπε, εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στον Σύνδεσμο Επιχειρἠσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Θα πιστέψω τον πρωθυπουργό! Πιστότερη εικόνα της κυβέρνησης από τον Κουρουμπλή σε χορευτικές… κυβιστήσεις υπάρχει;

Ο Σταθάκης, που ο Αλέξης δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό και τον ήθελε να σαπίζει στα ορεινά της Βουλής, αν και διατελών εν ευθυμία, δεν τον βοηθάει καθόλου στις Σκουριές. Να είναι καλά ο σύμβουλος Καρανίκας που έστειλε στα τσακίδια τους Καναδούς αποικιοκράτες και μας έκανε υπερήφανους.

Ο Κατρούγκαλος, που δηλώνει κομμουνιστής -ποσέτ και κομμουνιστής; Γελούν τα πόμολα του Περισσού- έφερε με το ασφαλιστικό του το χάος. Ο Αλέξης τον αντάμειψε με θέση… ξάπλας στο υπουργείο Εξωτερικών -σιγά μην τον αφήσει ο Κοτζιάς να ξεδιπλώσει τη διπλωματική του δεινότητα. Ετσι, για να κάνει κάτι και αυτός, δήλωσε ότι η ανακοίνωση των Καταριανών –«επενδύσεις με το ζόρι δεν γίνονται»– ήταν… μούφα. Ομως οι Καταριανοί ξανάκαναν την ίδια δήλωση. Ο Κατρούγκαλος όχι.

Ο Παπαδημητρίου, αρμόδιος για τις επενδύσεις, ούτε είδε ούτε άκουσε για το Ελληνικό. Το χειρότερο είναι ότι δεν είδε και δεν άκουσε ότι ως υπουργός πρέπει να πάρει θέση για τις επενδύσεις… Ειδικά για το Ελληνικό: Το θέλει πάρκο να βγάζει βόλτα η Βαλαβάνη τον σκύλο της, καταυλισμό για να κατασκηνώσει τους πρόσφυγες ο Μουζάλας, ίσως σημαίνοντα αρχαιολογικό χώρο για να έρχονται οι τουρίστες να βλέπουν πρώτη φορά διάδρομο προσγείωσης και πύργο ελέγχου ως αρχαία; Αλλά γιατί να πάρει θέση ο υπουργός; Του αρκεί που το κράτος τού πληρώνει πρώτη θέση στα υπερατλαντικά ταξίδια του.

Ο Σκουρλέτης ασχολείται με τους… δήμους εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε Τσαλακώτος σχολίαζε για τις γερμανικές εκλογές ότι αν ο Σόιμπλε δεν είναι υπουργός Οικονομικών η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα.

Ομως, ο Τσίπρας χτες στη Βουλή ήταν λεβεντιά καμαρωτή. Ολα πάνε πρίμα στη διαλυμένη κυβέρνησή του. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Καμμένο. Αλοίμονο. Γι’ αυτό εγκρίνει και το καζίνο, ώστε να μην ξενιτεύεται ο άνθρωπος.
Δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με τον Κουρουμπλή. Αλοίμονο. Μία μόνο παράκληση, λένε πηγές -δεν μπορούν να διασταυρωθούν δυστυχώς- ότι ο Αλέξης τού υπέβαλε. Την επόμενη φορά που θα χορέψει να μη ζητήσει το ζεϊμπέκικο «γεννήθηκες για την καταστροφή». Να μην προκαλούνται και άδικοι συνειρμοί…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου