Χορηγοί και ευεργέτες…

25/09/17 • 10:51 | UPD 25/09/17 • 10:51

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο των Τσίπρα και Καμμένου οφείλει να ανακηρύξει, εδώ και τώρα, τον Π. Κουρουμπλή ως ευεργέτη του. Είναι μεγάλη η χορηγία που του παρείχε: Εστειλε αδιάβαστο τον ανασχηματισμό τον οποίο ο Τσίπρας ετοίμαζε, αμέσως μετά τον θρίαμβό του στη ΔΕΘ. Πιστεύει ότι η αναδόμηση θα δώσει φρέσκο αέρα… στα πανιά της αποχαυνωμένης κυβέρνησής του. Κοπανιστός θα είναι, αλλά ας μην το αναλύσουμε.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Κυβέρνηση άνευ δεδηλωμένης γίνεται;Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Εγώ, πάντως, βρίσκομαι σε δεινή θέση: Να συμβουλεύσω τον Αλέξη να αποτολμήσει ανασχηματισμό πετώντας τον χορηγό Κουρουμπλή απέξω, ως βαρύ μαζούτ, ή να το καταπιεί, κερδίζοντας λίγο χρόνο. Να μετατοπίσει λίγο πιο κει τη δήθεν ανανέωση. Γιατί πάλι σφίγγουν τα πράγματα: Στο μεν ασφαλιστικό ο κατά δήλωσή του κομμουνιστής Κατρούγκαλος επέφερε το χάος, στη δε οικονομία τα έσοδα καρκινοβατούν.

Βέβαια, ο χορηγός Κουρουμπλής -γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;- έχει κάνει ρόμπα τον πρωθυπουργό. Και δεν είναι μόνον «το παραιτούμαι για να δείξω ευαισθησία» και μετά η… γυριστή, «είπα ότι παραιτούμαι ως λογοπαίγνιο». Είναι που οι υπουργοί πήραν «γραμμή» από το Μαξίμου να βγουν στα κανάλια υπέρ Κουρουμπλή και της κηλίδας του. Και τους… μουντζώνουν άπαντες.

Ομως έχει και τα καλά του: Οι μεν συριζαίοι συνειδητοποίησαν ότι ο πρωθυπουργός είναι αδύναμος να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, τρέμοντας μη και θρυμματιστούν οι εντός κυβέρνησης ισορροπίες. Οι δε ΑΝ.ΕΛ. ότι χωρίς τη δική τους χορηγία κινδυνεύουν οι της πρώτης φοράς Αριστεράς να κολυμπήσουν στην πετρελαιοκηλίδα της κάλπης και να βγουν κατάμαυροι. Κατράμι…

Η απόφαση -επιτέλους- της αντιπολίτευσης να απέχει από την ψήφιση νομοθετημάτων, τα οποία αρνείται να ψηφίσει ο κυβερνητικός εταίρος, αναδεικνύει ως μέγα χορηγό τον Καμμένο! Ταυτόχρονα ήρθε και η ώρα της αλήθειας για τον Καμμένο: Θα θυσιάσει το γλίσχρο 2% των ΑΝ.ΕΛ. για να μείνει υπουργός Εθνικής Αμυνας ή θα απολέσει αμετάκλητα την εξουσία, ψηφίζοντας τα πάντα: από αυτοπροσδιορισμό φύλου, γάμο ομοφύλων ως τουρκικό κόμμα στην Ξάνθη και ό,τι άλλο φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για να ικανοποιήσει τους εις αποδομή συριζαίους.

Πολύ στριμώχνεται ο Καμμένος: Ξέρει, όπως και όσοι πέρασαν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ότι καλύτερα υπουργός εκεί… παρά πρωθυπουργός της χώρας… Εχει τανκς, αεροπλάνα και βαπόρια να παίζει. Εχει πλάκα τα γαλόνια να του στέκουν σούζα. Εχει και βαρύ ταμείο. Αλλά έτσι είναι, Πάνο μου. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους «στα… τέσσερα».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου