Οι κηλίδες του ΣΥΡΙΖΑ

20/09/17 • 10:13 | UPD 20/09/17 • 10:13

Γράφει η  Άννα Παναγιωταρέα

Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ ημέρες -Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου- από τη μετατροπή του Σαρωνικού σε… μαύρη θάλασσα για να καλέσει ο πρωθυπουργός υπουργικό συμβούλιο.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Τα καλά  copy paste  κτώνται...
Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Και αντί να αναλάβει την ευθύνη της ζημίας που προκάλεσε η ωραία κοιμωμένη του κυβέρνησή του ή έστω «να πάρει κεφάλια» αποδεικνύοντας την -εκ των υστέρων- περιβαλλοντική αριστερή ευαισθησία του, αποφάσισε ότι το πρόβλημα, εντέλει, το δημιουργούν… τα ΜΜΕ.

Είχε προηγηθεί ο αρεσκόμενος σε λογοπαίγνια και τελών αυτοψίες Κουρουμπλής απαιτώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες. Για τη μόλυνση του περιβάλλοντος, που η αβελτηρία Κουρουμπλή δημιούργησε; Οχι. Για τις δηλώσεις που έκανε ο Μητσοτάκης διαπιστώνοντάς την.

Ουσιαστική συζήτηση για τους ερασιτεχνικούς και ατελέσφορους χειρισμούς του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δεν έγινε. Συζήτηση για την τεράστια οικονομική ζημία που θα υποστούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στον Σαρωνικό, ιδίως στην επόμενη σεζόν 2018 και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, δεν έγινε.

Υπάρχει τουρίστας που θα επιλέξει να κάνει διακοπές στην Αττική, όταν είναι παγκοσμίως γνωστό ότι η ρύπανση από αργό πετρέλαιο θέλει τουλάχιστον δύο χρόνια να εξαλειφθεί; Ποιος θα έρθει στην Αθήνα συνδυάζοντάς την με θάλασσα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι στον βυθό του γαλάζιου μετώπου του Σαρωνικού έχει καθίσει το πετρέλαιο;

Είναι κωμικό να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα στο απολιθωμένο υπουργικό συμβούλιο να ομιλεί για «βαθιές κηλίδες, τις οποίες λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας…»; Δηλαδή, πώς τις λαμβάνει σοβαρά υπόψη του; Θα τις… καλέσει σε απολογία; Θα ζητήσει την παραίτησή τους, όταν δεν ζήτησε την παραίτηση από τον αρμόδιο για τα μάτια του κόσμου; Ο πρωθυπουργός έμοιαζε μόνος και παραζαλισμένος.

Είναι δύσκολο να αντιληφθεί, υποθέτω, ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος από τη βύθιση του σαπιοκάραβου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έγραψε μια ακόμη σελίδα στο βιβλίο καταστροφής της Ελλάδας, το οποίο ο ίδιος και η κυβέρνησή του συγγράφουν ανελλιπώς και συστηματικώς από τις 25 Ιανουαρίου 2015 ως σήμερα.

Οι κηλίδες που έχει δημιουργήσει στην οικονομία είναι ανεξίτηλες και μόνον ο Θεός ξέρει πότε θα αρχίσουν να διαλύονται. Οι κηλίδες στη χειμάζουσα κοινωνία είναι τεράστιες και θα χρειαστεί η επόμενη κυβέρνηση να τις καθαρίσει. Οι κηλίδες στους νέους τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμαυλίσει, με την Παιδεία καταρρέουσα, είναι επικίνδυνες για το μέλλον του τόπου.

Ο κατάλογος «κηλίδων» που επέφερε η ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ατελείωτος. Τουλάχιστον, ο πρωθυπουργός ας μην επιμένει ότι όλα βαίνουν καλώς. Και η γελοιοποίηση της προπαγάνδας έχει τα όριά της.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap