Απόντος Τσίπρα…

18/09/17 • 10:15 | UPD 18/09/17 • 10:15

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Το βράδυ του Σαββάτου ήταν δύσκολο για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Τα εξαπτέρυγα στου Μαξίμου έμειναν με την προσμονή να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ. Να στήσει τον Τσίπρα, ως ίσον προς ίσο, απέναντί του.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Επενδυτές; Σύντομο ανέκδοτο...Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Να πέσει στην παγίδα της οξείας αντιπαράθεσης εξυπηρετώντας τον δικό τους στρατηγικό σχεδιασμό, που βασίζεται στο δίπολο του δικομματισμού, στον πολιτικό διχασμό, στις σκουριασμένες ταμπέλες δεξιά- αριστερά. Αυτό το σενάριο δεν έπαιζε στον λόγο του Κυριάκου. Επαιξε το «οι Ελληνες αξίζουμε καλύτερα».

Θα περίμεναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση για την κατάρρευση του αφηγήματος της δήθεν στροφής Τσίπρα υπέρ της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, ώστε ο Τζανακόπουλος να καταγγείλει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για… φιλελεύθερη πολιτική! Αλλά μεγαλύτερο αυτογκόλ της κυβερνητικής προπαγάνδας από το φιάσκο της επένδυσης του Ελληνικού, των Σκουριών, της Αφάντου, της Κασσιόπης υπάρχει;

Θα περίμεναν να αναφερθεί στην αναποτελεσματικότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλα τα μέτωπα: Οικονομία, παιδεία, υγεία, περιβάλλον, καθημερινότητα. Ομως, όλα αυτά τα εμπεδώσαμε! Βιώνουμε δυόμισι χρόνια τη μιζέρια της διακυβέρνησης από άχρηστους, την αιματηρή φορολογία για τη συντήρηση των συντρόφων κηφήνων.

Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν πολυσήμαντη και απευθυνόταν πέρα από το κομματικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας. Θα μπορούσα μάλιστα να σκεφτώ ότι ίσως μια μικρή μερίδα του ακροατηρίου, στο Βελλίδειο, θα ήθελε ο Μητσοτάκης να… «ξαναπάρει τα κεφάλια» των απατεώνων που καταστρέφουν τη χώρα.

Ομως μια άλλη, πολύ μεγαλύτερη, που παρακολουθούσε την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε απευθείας σύνδεση, από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αναγνώρισε ότι ο Μητσοτάκης έχει όραμα για την Ελλάδα που μας αξίζει!

Σ’ αυτό το όραμα θα κληθούν να δώσουν σάρκα και οστά όχι συγγενείς, φίλοι, κομματικά παρατρεχάμενοι, όπως είπε. Αρκετά με τον χυδαίο παλαιοκομματισμό των συντρόφων της πρώτης φοράς Αριστερά!

Σήμερα κανείς πολίτης δεν κρεμάει στο στήθος κομματική ταμπέλα. Οι σφουγκοκολάριοι Μαξίμου δεν κατανοούν ότι γνωρίζοντας τι σημαίνει Αριστερά, οι πολίτες εκτιμούν τον νηφάλιο λόγο του Μητσοτάκη, που προδιέγραψε το μέλλον της Ελλάδας στην πρώτη τετραετία της πρωθυπουργικής του θητείας.

Γιατί η αίσθηση που κυριάρχησε, Σάββατο βράδυ, στο Βελλίδειο, ήταν ότι ο Τσίπρας έχει ήδη χάσει τις εκλογές. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώπιον των πολιτών, έκανε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου