Κύμβαλα αλαλάζοντα…

13/08/17 • 12:03 | UPD 13/08/17 • 12:03

Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ είναι ο… Νίκος Βούτσης. Μικρόν κομματικόν δέμας για να σηκώσει τo του Κοινοβουλίου βάρος. Εν έτει 2017, έμεινε ως γραμματέας ΕΚΟΝ-Ρήγας Φεραίος, όπισθεν ολοταχώς στο 1980. Με αυτό το ιδεολογικό υπόβαθρο αναμετριέται με το αξίωμα του τρίτου τη τάξει πολιτειακού παράγοντος.

Υπηρετεί, ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, το Σύνταγμα των Ελλήνων αποδομώντας το: «Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος».

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Τα φαινόμενα δεν απατούν...Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

To Σύνταγμα εγγράφεται «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Οχι εις το όνομα των Μαρξ, Ενγκελς και Λένιν. Και στο άρθρο 3 ορίζεται ότι «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό…».

Επομένως, προς ενημέρωση Βούτση, κατά συνταγματική επιταγή, είμαστε λαός ορθόδοξος. Και οφείλει να μη μας προκαλεί: «Είμαστε, είπε, ένα σύγχρονο κράτος και όχι “Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”».

Η προκλητική και ασεβής δήλωσή του θα έπρεπε να τύχει ευθείας απάντησης από τη βαθέως υπνώττουσα Εκκλησία. Χυδαία η εξομοίωσή μας με τους Ταλιμπάν. Αν οι ταγοί της συναγελάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπομένοντας λοιδορίες και ύβρεις, κλήρος, μονάζοντες και λαός είναι βαθύτατα προσβεβλημένοι. Αραγε, στη Μονή Πετράκη φθάνει η φωνή όλων;

Ο Νίκος Βούτσης καταλήγει στο συμπέρασμα: «Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Επομένως, καταλύονται στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Οι πατροπαράδοτες αξίες των Ελλήνων -ο Βούτσης τις θεωρεί… ατζέντα-, που συνοψίζονται στο τρίπτυχο «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», τον ενοχλούν σφόδρα. Το αντιλαμβάνομαι. Ο ίδιος ως διεθνιστής δεν έχει πατρίδα. Ως άθεος δεν έχει θρησκεία. Ως οικογενειάρχης δηλώνει την αποτυχία του;

Ωστόσο, το Σύνταγμα, στο άρθρο 21, είναι σαφές: «Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του έθνους… τελεί υπό την προστασία του κράτους». Ο Νίκος Βούτσης, διαβάζοντας τη συνταγματική επιταγή «θεμέλιο της συντήρησης», θα την ερμηνεύει ως δάκτυλον της Ν.Δ.!

Ηδη το ξεθεμελίωμα των αξιών με τις οποίες πορεύτηκε στις ιστορικές αντιξοότητες η Ελλάδα άρχισε από τη στοιχειώδη εκπαίδευση. Ούτε σημαία, σύμβολο του έθνους, ούτε προσευχή, ως Ορθοδοξία, και η οικογένεια κατηγορούμενη ότι επιδιώκει την αριστεία. Ολα χαμαί… απέσβετο το της Παιδείας λάλον ύδωρ…

Ο εταίρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανειλικρινών Ελλήνων, ατενίζοντας την εκλογική του πελατεία εδήλωσε: «Οι δηλώσεις του Βούτση μάς βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Οπως και τη μεγάλη πλειοψηφία των ορθόδοξων Ελλήνων».

Ευθύς ευθυμήσαμε. Ενθυμηθήκαμε την κατά Καμμένον γονυκλισία, μετά οφθαλμών δακρυχεόντων, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, αιτούμενος «χρησμό»: Να μείνει ή να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, για τα Θρησκευτικά.

Τώρα οι Ανειλικρινείς Ελληνες -πλην Δημήτρη Καμμένου- υπερψήφισαν τη διάλυση των ΑΕΙ και ο αρχηγός τους ανέχθηκε την απαξίωση των αρίστων, την καταστολή της σημαίας, την κατάργηση της προσευχής!

Τον βρήκαν «κάθετα αντίθετο» οι δηλώσεις Βούτση; Ως σαλτιμπάγκος στο τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. την επομένη το ξανασκέφτηκε! Προς χάρη της καρέκλας, γέγονεν χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δημοφιλή