Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συμμαχεί με ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, Λαλιώτη και με… κανέναν

12/08/17 • 11:09 | UPD 12/08/17 • 11:09

Ο Κώστας Λαλιώτης πήρε την «μπάλα» γράφοντας το άρθρο – αγιογραφία για τον Ανδρέα, έδωσε την «πάσα» με το μήνυμα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», τα φιλοκυβερνητικά μέσα έριξαν το «σουτ» ανεβάζοντας το θέμα και ήρθε χθες ο Κουρουμπλής, πήρε το «ριμπάουντ» και έβαλε καλάθι.

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης*

ΤΟ ΜΑΤΣ για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ – ΔΗ.ΣΥ. έχει μόλις ξεκινήσει. Φαινομενικά στόχος είναι είτε το να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είτε να οδηγηθεί σε διάσπαση φιλοσυριζαίων και φιλονεοδημοκρατών. Στην πραγματικότητα, όμως, βασική επιδίωξη της κυβέρνησης αποτελεί ο επαναπατρισμός πασοκογενών ψηφοφόρων οι οποίοι στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και τώρα έχουν γυρίσει την πλάτη στην Κουμουνδούρου. Να το πούμε πιο απλά; Είναι το τελευταίο κομμάτι του πρότζεκτ της πλήρους πασοκοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΥΤΟ που ενδιαφέρει το Μαξίμου είναι μην τυχόν και -είτε κατά λάθος είτε από θαύμα- αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ. Κάτι που είναι πρακτικά από δύσκολο έως απίθανο, αλλά οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν έτσι κι αλλιώς να εκμηδενίσουν όποιες πιθανότητες υπάρχουν. Στην προσπάθειά τους αυτή δημιουργούνται οξύμωρες καταστάσεις. Κάποιοι καθυβρίζουν το ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε τη χώρα, άλλοι καθαγιάζουν το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, άλλοι «γλείφουν» τον Λαλιώτη και κάποιοι άλλοι την πέφτουν στη Φώφη. Ολοι όμως οι σύντροφοι της αριστεράς απευθύνονται σε όσους έως και το 2009 δεν έριχναν ψηφοδέλτιο στην κάλπη, αν δεν είχε τον ήλιο τον πράσινο.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ φαίνονται ακόμη πιο αστεία όταν τη στιγμή του υποτιθέμενου φλερτ με το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά αγκαλιασμένος με τον Πάνο Καμμένο και τους διάφορους ακροδεξιούς ή «ψεκασμένους». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ το είπε καθαρά και ξάστερα: «με τον Αλέξη έως το τέλος». Ποιες σημαίες και αριστείες; Το ζήτημα είναι να κρατηθούν στην εξουσία έως το 2019. Στην πραγματικότητα, όμως, η κατάσταση κάθε άλλο παρά αστεία είναι. Υπομονή, έως την επόμενη ημέρα των εκλογών, οπότε και θα βγουν όλα τα άπλυτα στη φόρα. Οι αριστεροί τότε θα καθυβρίζουν τους ΑΝΕΛ, ενώ σε απάντησή τους οι αποκαλύψεις του Καμμένου θα κάνουν τα όσα λέει ο Βαρουφάκης να μοιάζουν σαν… παιδικό πάρτι.

ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ του Μαξίμου χρησιμοποιούσαν και θα χρησιμοποιούν εσκεμμένα διττή στρατηγική σε όλα τα μέτωπα. Βάζουν στον μύλο αριστερές ιδεοληψίες, Λαλιώτη, Καμμένο, ΠΑΣΟΚ, αντι-ΠΑΣΟΚ και ό,τι άλλο μπορεί να εφεύρουν μόνο και μόνο για να διασωθούν…

* Ο Γιάννης Τσαπρούνης είναι διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοφιλή