Τα φαινόμενα δεν απατούν…

12/08/17 • 10:59 | UPD 12/08/17 • 10:59

Μπορείτε να θυμηθείτε από κυβερνήσεως Κων. Καραμανλή -1974- ως και κυβερνήσεως Σαμαρά -2014- ήτοι 40 χρόνια!- έναν υπουργό οποιασδήποτε κυβέρνησης που διόρισε τον πατέρα του; Και ο πατέρας να δηλώνει ότι πηγαίνει όπου τον στείλει το κόμμα;

ΑυτοπροσχέδιοΓράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

Και ο αρμόδιος υπουργός να δηλώνει ότι ο νεοδιορισθείς είναι έγκριτος οικονομολόγος, που δεν τον ξέρει κανείς; Δεν υπήρξε ποτέ ανάλογη πρόκληση προς την κοινωνία, προς τα κόμματα, προς τη Δημοκρατία.

Για μένα ο διορισμός του πατρός Παππά δεν είναι ένας διορισμός ανάμεσα στις χιλιάδες που κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μοιράζοντας τα ιμάτια της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης. Ούτε με ενδιαφέρει αν θα πληρωνόταν για τις κομματικές υπηρεσίες του ή αν θα είναι άμισθος.

Ο διορισμός Παππά πρέπει να αφυπνίσει την αντιπολίτευση. Αποδεικνύει κατά τρόπο που δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχοντας πλέον αποφασίσει ότι θα συντριβεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση προετοιμάζεται για τα πάντα…

Δεν έχει πολιτική αιδώ στις αποφάσεις της. Δεν ενδιαφέρεται όταν καταγγέλλεται ότι εγκαθιστά κομματικό κράτος. Δεν ενοχλείται όταν σύμπασα η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι η οικογενειοκρατία έχει εισδύσει στο κράτος και στον ευρύτερο τομέα. Δεν ενδιαφέρεται που βγήκε στη φόρα ότι ο εταίρος της συναγελάζεται με ισοβίτες, πράγμα φυσικά που δεν αγνοούσε ο πρωθυπουργός.

Δεν έχει αναστολή ότι οι πολίτες έχουν ματώσει από τη φορολογία που έχει επιβάλει. Δεν έχει αιδώ ότι υποσχέθηκε στους συνταξιούχους αυξήσεις και 13η σύνταξη υφαρπάζοντας την ψήφο τους, ενώ τώρα τους αφήνει σύνταξη – βοήθημα. Δεν έχει ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους αστούς που της παρείχαν το σκοινί για να το περάσει γύρω από τον λαιμό τους, χάριν ΕΝΦΙΑ και τώρα επιβάλλει και τον φόρο προστιθεμένης αξίας. Δεν έχει ευαισθησία ότι στα νοσοκομεία οι πολίτες φέρνουν σεντόνια και αναλώσιμα. Δεν έχει καν αίσθηση ευθύνης ότι αφήνει τις γυναίκες, ασφαλισμένες στον ΕΟΠΠΥ, χωρίς μαστογραφία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι ο στενός κύκλος που κυβερνά έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε καταστάσεις, που εμείς δεν μπορούμε να συλλάβουμε. Δεν σκεπτόμαστε όπως αυτοί. Ούτε υπάρχει ανάλογη διακυβέρνηση ώστε να έχουμε εμπειρία. Ισως πρέπει να ανατρέξουμε στην πρόσφατη πολιτική Ιστορία και να μελετήσουμε πώς η χούντα του Γ. Παπαδόπουλου κατέλαβε την εξουσία. Ποια φθορά είχε επιφέρει στην εικόνα των δημοκρατικών κομμάτων και ποιες δολιοφθορές στην κρατική μηχανή. Πώς και πού είχε προωθήσει τους πιστούς της.

Ανἀγκη άμεση να ξυπνήσει σύμπασα η αντιπολίτευση και να αντιμετωπίσει το φαινόμενο Παππά ως απαρχή εκτροπής από τα καθιερωμένα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δημοφιλή