Πηλοφόρι και φόροι…

11/08/17 • 11:18 | UPD 11/08/17 • 11:18

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζεται πυρετωδώς. Είναι σαν καρχαρίας που μυρίστηκε αίμα. Ο φόρος της υπεραξίας των ακινήτων, κατά την πώλησή τους, επανέρχεται από 1ης Ιανουαρίου 2018.

ΑυτοπροσχέδιοΓράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

Ετσι, θα ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση της περιουσίας υπέρ των δανειστών και της εφορίας Τσίπρα. Διαθέτουμε τρίχρονη εμπειρία, ώστε ξέρουμε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι οι πρώτοι αετονύχηδες για περαιτέρω διάλυση της μεσαίας τάξης. Μακράν παντός προηγούμενου.

Βάρδα, μην τους ζητηθεί οποιαδήποτε αξιολόγηση. Είτε των ΑΕΙ είτε των δημόσιων υπαλλήλων -οι καταδικασθέντες ως επίορκοι επέστρεψαν στις θέσεις τους- είτε των αξιοκρατικών προσλήψεων, καθότι οι αριστεροί γόνοι, με κύριο προσόν «παππού βουνού», θα έμεναν απέξω. Μέγα πρόβλημα αλλά κατανοητό: Αν συμβιβαστούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την αρχή της αξιολόγησης, κρίνονται ανεπαρκέστατοι κατά πάντα και διά πάντα!

Να σας θυμίσω ότι ο Α. Σαμαράς -λέμε τώρα και κλαίμε- το 2014, βλέποντας ότι η οικοδομή είχε γονατίσει, διαπραγματεύθηκε με την τρόικα και μετέφερε το φόρο υπεραξίας σε ευθετότερο χρόνο. Να που ο ευθετότερος έρχεται με τις… πάντες.

Ο εκπρόσωπος της λαοπρόβλητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Τσακαλώτος, έχει να επιδείξει άθλον: Απασες οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καταλήγουν σε κοινό παρονομαστή: Ναι σε όλα. Φούστα-μπλούζα! Ας όψονται οι σαμαροβενιζέλοι που τους δυσκόλευαν. Τους τράβηξαν οι δανειστές το χαλί και το ‘στρωσαν στον Τσίπρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αδιαφορεί για την οικοδομή. Να μην μπει πέτρα πάνω στην πέτρα. Το γεγονός ότι δύο εκατομμύρια άνθρωποι ψωμίζονταν από την οικοδομή, είτε ως εργαζόμενοι σε διάφορες ειδικότητες είτε σε χιλιάδες σχετικές επιχειρήσεις που έκλεισαν, δεν προβλημάτισε την αριστερή λαοπρόβλητη. Αλλωστε «το γιαπί, το μυστρί, το πηλοφόρι που κάνει τους άντρες» τι σχέση έχει με τους τεμπέληδες των αμφιθεάτρων; Ούτε ένσημο, για δείγμα.
Τώρα, που κάπως κινείται η αγορά παραθεριστικής κατοικίας από ξένους, είτε γιατί θέλουν να αποκτήσουν τη «χρυσή βίζα» είτε για να περνούν τα συντάξιμα χρόνια τους σε ηπιότερο κλίμα, όρμησαν οι φορομπήχτες να αρπάξουν ό,τι μπορούν, αφήνοντας ανενδοίαστα τη φοροκλοπή να θριαμβεύει.

Ομως, δεν μας άρεσε που το 2017 ο ΕΝΦΙΑ θα είχε μείνει στο 40%, ως πόρος Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ούτε μας άρεσε που ο φόρος προστιθέμενης αξίας είχε ανασταλεί. Μας άρεσε ο Αλέξης! Οχι; Τότε ΠΟΙΟΣ τον ψήφισε;

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δημοφιλή