Ως… Χάνιμπαλ Λέκτερ

10/08/17 • 11:48 | UPD 10/08/17 • 11:48

Αν δεν εκτιμούσα τη συνεπή κοινοβουλευτική παρουσία της Εύης Χριστοφιλοπούλου, βουλευτού της ΔΗΣΥ, υπεύθυνης του τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας του κόμματός της, θα σκεφτόμουν ότι λόγω θερινής ραστώνης μάλλον δεν έχει καλή πληροφόρηση. Ωστόσο, η ανακοίνωσή της δεν αφήνει περιθώριο:

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Ως πειραματόζωα του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

«Εν μέσω καλοκαιριού, ο κ. Πολάκης βρήκε ευκαιρία να καταργήσει σωτήρια εξέταση για τον καρκίνο του μαστού. Ο ΕΟΠΥΥ με μειωμένο προϋπολογισμό, κατά 500 εκατομμύρια, δεν μπορεί πλέον να καλύψει ούτε αυτή την εξέταση. Με επικίνδυνο και δόλιο τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να αντέξει την πίεση των άδειων Ταμείων. Είναι ανάγκη να καλυφθεί ξανά η εξέταση από τον ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Πολάκης καλό θα ήταν αντί να τραμπουκίζει και να ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προβεί στην άμεση έκδοση της σχετικής απόφασης».
Πολλοί ισχυρίζονται ότι, μόλις «κατέβηκε από το δένδρο» ο Πολάκης, έσπευσε ο Τσίπρας να του αναθέσει να παριστάνει τον υπουργό, λόγω περγαμηνών κομματικού υβριστή.

Οπότε γιατί να γνωρίζει ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συνήθης νόσος στις γυναίκες. Πώς να αξιολογήσει ότι η μαστογραφία είναι η εξέταση την οποία ΔΕΝ μπορεί να ΜΗΝ καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ, καταδικάζοντας εκατοντάδες γυναίκες, πάνω από 50 ετών, να νοσήσουν…

Η κομματική εργολαβία εξύβρισης πολιτικών αντιπάλων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν επιτρέπει στον Πολάκη να πληροφορηθεί ότι ο καρκίνος του μαστού εμφανίζει 1.000.000 νέα κρούσματα παγκοσμίως, ότι στην Ελλάδα, ετησίως, νοσούν 4.500 περίπου γυναίκες, ότι, παγκοσμίως, μία στις οκτώ γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού, σε κάποια φάση της ζωής της! Ακόμη δεν έχει πληροφορηθεί ότι στην Ευρώπη το 60% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο και ότι αποτελεί κακούργημα ότι το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 5%.

Γιατί; Επειδή η τελευταία συστηματική ενημέρωση στις Ελληνίδες έγινε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με ΕΣΠΑ, το 2010, αλλά ο Πολάκης εμφανίστηκε σε δίκη, την προηγούμενη εβδομάδα, κατά της… ενημέρωσης!

Το δυστύχημα είναι ότι ο Πολάκης είναι και γιατρός. Καμαρώνει ως εντατικολόγος, πνευμονολόγος και περιοδεύων γενικός χειρουργός, δίνοντας παραστάσεις σε νοσοκομεία που υπολειτουργούν -Μάιο στη Σαντορίνη, Ιούνιο στη Ζάκυνθο- χειρουργώντας παρατύπως, ενώ στο τέλος… εξαφανίζει τους ασθενείς!

Θεωρώ ασύλληπτο ότι βρέθηκε υπουργός Υγείας και δη γιατρός να διακινδυνεύσει τη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων Ελληνίδων, κόβοντας από τον ΕΟΠΠΥ μια φθηνή εξέταση, που όχι μόνον σώζει αλλά και οικονομεί στο κράτος δεκάδες εκατομμύρια.

Τι να περιμένεις όμως από έναν Πολάκη, που, ως Χάνιμπαλ Λέκτερ του ΣΥΡΙΖΑ, προτρέπει τους πολίτες να «φάνε τα συκώτια τους»…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δημοφιλή