Ως πειραματόζωα του ΣΥΡΙΖΑ

09/08/17 • 11:32 | UPD 09/08/17 • 11:43

Οδηγώντας στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της εισόδου για τον Βόλο, έχει παραμείνει ένα σύνθημα γραμμένο πάνω στο τσιμεντένιο διαχωριστικό, με χοντρά μαύρα γράμματα: «Εσύ θέλεις φράγκα ή αξιοπρέπεια; ΝΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτοπροσχέδιο

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

Δεν προκαλεί μόνον στενοχώρια η ανάγνωση του συνθήματος με το οποίο εξαπατήθηκαν χιλιάδες πολιτών. Σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όλοι ξέρουμε αυτού του είδους τα συνθήματα τι σημαίνουν: Χωρίς φράγκα ούτε για τα αναγκαία και με κατισχυμένη την αξιοπρέπειά μας: προσωπική και εθνική. Η νίκη είναι για τους τεμπέληδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που τώρα κορυβαντιούν στο δημόσιο ταμείο, απολαμβάνοντας την εξουσία.

Το ερώτημα «φράγκα ή αξιοπρέπεια» του ΣΥΡΙΖΑ του 2014 δεν σου δημιουργεί μόνον ένα αίσθημα ασφυξίας ότι πιάστηκες στην παγίδα ενός επικίνδυνου λαϊκισμού. Σε αναγκάζει να απολογηθείς που αφέθηκες να σου αρπάξει την ψήφο σου. Να αναρωτηθείς γιατί δεν αξιολόγησες πώς μεθόδευσε την αύξηση του 4% για να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Να σκεφτείς γιατί έκλεισες τα μάτια σου όταν οι δήθεν αγανακτισμένοι διέλυαν τα πάντα. Σε κάνει να ψάχνεις πού γλίστρησες και νόμιζες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε οδηγούσε σε καλύτερες μέρες. Και όλα αυτά σήμερα, διαβάζοντας στα πρωτοσέλιδα ότι η εφορία Τσίπρα λήστεψε τον τραπεζικό λογαριασμό ενός εκατομμυρίου συμπολιτών μας. Αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπερηφανεύεται ότι πέτυχε τον στόχο της. Πανηγυρίζει για τις εισπρακτικές της επιδόσεις σε βάρος των μη εχόντων. Η μεσαία τάξη και τα αδύνατα στρώματα μάτωσαν και γονάτισαν. Οι έχοντες πλήρωσαν κι έφυγαν για διακοπές. Business as usual… Οι λογαριασμοί που ανοίχθηκαν από το μακρύ χέρι της εφορίας Τσίπρα ήταν εκείνων που είχαν βάλει λίγα ευρώ στην άκρη για δύσκολη ώρα. Για μιαν αρρώστια. Για το φροντιστήριο του παιδιού. Ούτε για διακοπές ούτε για λούσα. Βασικές ανάγκες κάλυπταν οι άνθρωποι που τώρα βρίσκονται στο έλεος της κυβέρνησης Τσίπρα-Σάυλοκ, που όμοιά της δεν είχε ποτέ υποστεί η Ελλάδα.

Καμιά κυβέρνηση, κανενός κόμματος δεν έβαλε τα χέρια γύρω από το λαιμό του πολίτη κόβοντάς του την ανάσα για να ικανοποιήσει τους δανειστές της. Υπήρχε φιλότιμο. Υπήρχε συμπόνια. Υπήρχε κοινωνική μέριμνα. Υπήρχε πάνω από όλα μια ανθρωπιά. Λάθη; Απειρα. Αλλά τον λαό στο ικρίωμα δεν το οδήγησαν ποτέ.

Kωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς: ΠΟΙΟΝ μπορείς να κατηγορήσεις ότι για να μείνει στην εξουσία πέρασε πάνω από το πτώμα του ελληνικού λαού και, ως ανάλγητος και ξεδιάντροπος, έκλεψε τις γλίσχρες οικονομίες του;

Δημοφιλή