Μαθηματικός θρίαμβος

07/08/17 • 12:21 | UPD 07/08/17 • 12:21

Θριαμβευτικά ανήγγειλε ο Ευκλείδης ότι από Σεπτέμβρη -μη βιάζεστε, έχετε καιρό- αρχίζει το «ξήλωμα» των capital controls. Θα μπορούμε να παίρνουμε μηνιαίως 1.800 ευρώ -αν έχουμε…

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Άσπρος σκύλος, μαύρος σκύλος…Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

Βγήκαν και τα εξαφανισμένα συριζοτρόλ στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και πήραν επάνω τους. Θρίαμβος! Μπορούμε να κάνουμε μηνιαίες αναλήψεις 1.800 ευρώ. Ορίστε, που δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Ευκλείδη. Τέτοια τεράστια επιτυχία καπάκι μετά την έξοδο στις αγορές; Ποιος να την αντέξει…

Τα capital controls ή οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων πέρασαν στο καθημερινό λεξιλόγιό μας από τον Ιούλιο 2015. Ηρθαν αμέσως μετά την αναγγελία του Γιάνη στη Δανάη: «Αγάπη μου, σήμερα έκλεισα τις τράπεζες. Και τι την ένοιαζε τη Δανάη του Γιάνη της; Μήπως και δεν είχαν λογαριασμούς στο εξωτερικό; Τα capital controls επιβλήθηκαν τον Ιούλιο, αφού η κυβέρνηση και ο Γιάνης-asset Τσίπρα είχαν αποτύχει παταγωδώς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας.

Ποιο είναι το σύστημα που θα μας επιτρέψει να πάρουμε 1.800 ευρώ μηνιαίως; Μα, το γνωστό. Δεν παίρνεις τη μία εβδομάδα τα 420 ευρώ που σου αναλογούν. Δεν παίρνεις ούτε την επόμενη εβδομάδα τα 420, τα οποία έρχονται και προστίθενται στα προηγούμενα, ίσον 840 ευρώ. Δεν παίρνεις ούτε και τρίτη εβδομάδα τα 420 ευρώ, αλλά την τέταρτη εβδομάδα ανταμείβεσαι! Μπορείς να πάρεις 1800 ευρώ. Οποιος έχει να παίρνει.

Πολλαπλασιάζοντας τους 12 μήνες επί 1800 ευρώ παίρνεις 21.600! Πολλαπλασιάζοντας τις 52 εβδομάδες του χρόνου με τα 420 ευρώ, μπορείς να πάρεις από την τράπεζα- αν έχεις- 21.840! Καλά, αυτοί οι απατεώνες ΚΑΙ της επικοινωνίας ούτε παίζονται ούτε ντρέπονται. Δίνουν 240 ευρώ λιγότερα και πανηγυρίζουν… τα 1.800! Απαικτοι!

Τις πρώτες μέρες της επιβολής των capital controls είμαι στην ουρά της Εθνικής Τράπεζας στην Καραγεώργη Σερβίας. Είναι πίσω μου γηραιά κυρία με μπαστούνι και της παραχωρώ τη θέση μου:

-Είδατε, μου λέει, τι καλό παιδί είναι ο Αλέξης.

-Ναι, αλλά γιατί, τη ρωτώ.

-Γιατί εγώ δεν είχα κάρτα και τώρα μου έβγαλε ο γιος μου. Πριν από τον Αλέξη έπαιρνα 400 ευρώ σύνταξη. Ομως, ο Αλέξης τώρα μου δίνει 420 ευρώ σύνταξη κάθε εβδομάδα.

-Οχι, της λέω σας δίνει 400 που παίρνατε. Τίποτε περισσότερο.

-Σε αναγνώρισα εγώ, μου απαντά. Θέλεις να πεις ότι ο Αλέξης είναι ψεύτης; Ντροπή…

Αντιλαμβάνεστε τι χαρά θα κάνει η κυρία τώρα που θα της δίνει ο Ευκλείδης του Αλέξη… 1.800 ευρώ αντί για… τα 400 της σύνταξής της;

Μιλάμε για συγκλονιστική επιτυχία!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δημοφιλή