Τι θα… αφήσει ο Γαβρόγλου

04/08/17 • 14:57 | UPD 04/08/17 • 14:57

Πώς άραγε θα μείνει στην «ιστορία» της ελληνικής εκπαίδευσης ο Γαβρόγλου;


panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Ξυπνήστε...Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

Α. Ως ο υπουργός που κατάφερε να επαναφέρει τα ελληνικά πανεπιστήμια τριάντα επτά χρόνια πίσω! Ανακάλυψε τη «μηχανή του χρόνου» που πάει… όπισθεν. Ετσι, στο επίθετο ιδεοληπτικός- το οποίο του απενεμήθη σχετικά με τον «τοκογλύφο» Μακρυγάννη και την εθνικίστρια Πηνελόπη Δέλτα- επαξίως προστίθεται και το οπισθοδρομικός.

Όταν τα πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχεδιάζουν την επόμενη εικοσαετία, τα ελληνικά θα πρέπει να επανασχεδιάζουν πώς από το 1982, που τα πήγε ο νόμος Γαβρόγλου, θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο 2011, εποχή που 255 βουλευτές υπερψήφισαν τον καταργηθέντα, υπό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, νόμο.

Β. Ως ο υπουργός που αποφάσισε το 2017 να επαναφέρει σε ισχύ το νόμο του 1982 για το άσυλο. Μήπως έχει «εσωτερική πληροφόρηση» ότι οι Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος και λοιποί θαυμαστές του μοντέλου Βενεζουέλας, εμπνεόμενοι από τη συμμορία Μαδούρο, πρόκειται να επιβάλουν τον έλεγχο των ιδεών στα πανεπιστήμια;

Η παλινόρθωση του ασύλου αναδεικνύει τον Γαβρόγλου ως μέγα χορηγό των μπαχαλάκηδων, των εμπόρων ουσιών, των νταβατζήδων της παράνομης διακίνησης γυναικών και των λαθρέμπορων στις αφύλακτες πανεπιστημιουπόλεις.

Γ. Ως ο υπουργός που αποφάσισε να στραγγαλίσει τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σφίγγοντάς τα στη μαρξιστική αγκαλιά του. Η γραφειοκρατία την οποία επιβάλλει το νομοθετημένο ιδιοσκεύασμα Γαβρόγλου για την Ανώτατη Εκπαίδευση κάνει την κατάσταση που είχε επιβληθεί στα ΑΕΙ της Σοβιετίας 1960-1980 να μοιάζει με «εκπαιδευτική άνοιξη».

Δ. Ως ο υπουργός που άφησε η επιλογή των μαθητών που παρελαύνουν να απαντά σε συγκεκριμένα σωματικά προσόντα, αλλά κατάργησε την αριστεία. Να υποθέσω ότι πρώτα θα επιλέγονται οι άλκιμοι του Γαβρόγλου και μετά θα στήνονται οι κληρωτίδες για τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες, για να αποκλειστούν οι άριστοι.
Αυτό που δεν θυμάμαι, διαβάζοντας για τις «ιδιαιτερότητες» του Εργατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (NSDAP), το 1936, είναι αν απαιτούσε ο Χίτλερ τα μέλη του να έχουν και σωματότυπο αρείας φυλής.

Ο Γαβρόγλου θα μπορούσε να προσθέσει μαθήτριες με ξανθούς πλοκάμους, μαθητές με κόμη ξανθή, αλλά το προσόν των ξανθών τριχών την σήμερον ημέρα αποκτάται με μία και μόνη επίσκεψη στο κομμωτήριο, ενώ η καταργημένη αριστεία απαιτούσε μελέτη, κόπο, ήθος, συνεχή προσπάθεια… Τρίχες, δηλαδή, για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Η σημερινή 4η Αυγούστου αναφέρεται και στον εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης αλά Γαβρόγλου.

Aπό την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοφιλή