Κυριλέ και χαλαρά…

01/08/17 • 11:21 | UPD 01/08/17 • 11:21

Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να ανεβάσει τους τόνους μετά και το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που καταργεί την Aνεξάρτητη Aρχή που αξιολογούσε και πιστοποιούσε τη δουλειά των Πανεπιστήμιων.

panagiotarea-teliko-arthrografos-1000-130x140 Είμαστε... παμπλούσιοι!Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα 

Συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο Γαβρόγλου με το οποίο κατεδαφίζονται τα Πανεπιστήμια. Οι ΑΝ.ΕΛ. συμπράττουν στο έγκλημα λόγω καθολικής έλλειψης παιδείας. Δεν θα μπω στην ουσία του νομοσχεδίου. Θα σας μεταφέρω τη χθεσινή εικόνα της Βουλής.

Με τα γνωστά SMS Βαρουφάκη-Τσίπρα η αριστερή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, παραδίδοντας την Ελλάδα στο Grexit. Για αντιστάθμισμα πουλά υλικά ΑΕΙ για να συγκρατήσει την πελατεία της: Φοιτητές θα επιλέγουν και θα αξιολογούν τα μαθήματα των μεταπτυχιακών, καθηγητές θα εκλέγονται από τις φοιτητικές παρατάξεις και λόγω ασύλου καθίσταται ελεύθερη η διακίνηση των παρανόμων στους πανεπιστημιακούς χώρους. Σημειώνω ότι στα υπουργικά έδρανα είχε πιάσει στασίδι το μισό Yπουργικό Συμβούλιο.

Χθες συζητήθηκε η κατάργηση της Ανεξάρτητης Αρχής που αξιολογούσε και πιστοποιούσε τη δουλειά των Πανεπιστήμιων. Η αξιολόγηση ήταν απολύτως αξιόπιστη, ώστε τα διεθνή ιδρύματα δεν αμφισβητούσαν την αξία των πτυχίων των Ελλήνων απόφοιτων.

Ο Γαβρόγλου αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, συγκροτώντας ελεγχόμενη εννεαμελή επιτροπή, όπου ορίζει τα πέντε μέλη, με επικεφαλής τον γγ. ανώτατης εκπαίδευσης.

Το άρθρο είναι αντισυνταγματικό και η Δημοκρατική Συμπαράταξη -με τους περισσότερους βουλευτές της παρόντες- έθεσε μαχητικά το ζήτημα. Στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθονταν δέκα -φιλότιμοι- βουλευτές. Να υποθέσω ότι το απόγευμα που θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χτύπησαν όλοι κάρτα.

Ταυτόχρονα με την αντισυνταγματικότητα του άρθρου, οι Αχτσιόγλου, Χαρίσης και λοιποί έφεραν και 20 τροπολογίες, οι 19 άσχετες! Να θυμίσω ότι τη διετία 2013-14 αν τολμούσε η κυβέρνηση Σαμαρά να φέρει δύο τροπολογίες, ο Τσίπρας ανέβαινε στα έδρανα καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση ασκούσε ακτιβισμό μέσα στη Βουλή με πανό, φωνές και διαμαρτυρίες.

Να θυμίσω, ακόμη ότι πριν από μία εβδομάδα η Ν.Δ. αποχώρησε εξαιτίας της απίστευτης κατάχρησης τροπολογιών. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Βούτση. Χθες η κοινοβουλευτική εκπρόσωπός της παρακάλεσε να μην έρθουν άλλες πέραν των… είκοσι! Ετσι, η Ν.Δ. αποκλιμάκωσε την απαίτησή της για σεβασμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, με την παράκληση να μην υπερβαίνουν οι τροπολογίες τις είκοσι!

Σκέφτομαι ότι έτσι χαλαρά, αστικά και κυριλέ αντιπολίτευση δεν γίνεται. Και, φυσικά, η κυβέρνηση των αδίστακτων δεν πέφτει από μόνη της. Χρειάζεται ανένδοτος! Ας τα σκεφτούν στην Πειραιώς κι ας κάνουν ό,τι τους φωτίσει ο Θεός… της Ελλάδος.

Aπό την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δημοφιλή