16/07/17 • 20:35 | UPD 17/07/17 • 11:41

Τατσόπουλος, το κέντρο του -δικού του- σύμπαντος

Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι μία χαρισματική προσωπικότητα. Το συγγραφικό του έργο δεν αμφισβητείται, είναι πάντα ετοιμόλογος και, εντάξει, μπορεί να έκανε τα πολιτικά του λάθη ωστόσο τα εντόπισε και τα διόρθωσε όσο μπορούσε. Ωστόσο μάλλον πιστεύει πως είναι το κέντρο του… σύμπαντος.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης*

Αφορμή για τις λέξεις που γράφονται αυτήν την στιγμή είναι μία ανάρτησή του στο Facebook. Στο status του, ο συγγραφέας και πολιτικός σχολιάζει με τον δικό του γλαφυρό τρόπο το τάμα που έκανε στην Παναγία, η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η μόνη από τους πέντε επιβαίνοντες που σώθηκε από την συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Η αρχιλοχίας βρέθηκε την Πέμπτη στην Παναγιά Ακρωτηριανή στη Σέριφο, όπου ευχαρίστησε την Παναγία και τον Θεό που κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του μοιραίου Χιούι. Στην τελετή έδωσε το «παρών» τόσο ο αρχηγός του ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος λοιπόν θεώρησε το συγκεκριμένο γεγονός που αναπαράχθηκε από όλα τα ΜΜΕ πως αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την αμφισβήτηση του θρησκευτικού αισθήματος της αρχιλοχία, του Πάνου Καμμένου και ενός ολόκληρου λαού. Μάλιστα ως άλλος… αστρονόμος χρησιμοποιεί αστρονομικά δεδομένα για να τεκμηριώσει τον συλλογισμό του. Φτάνει μάλιστα στο… συμπέρασμα πως η τελετή στην Σέριφο… αποδεικνύει πως ολόκληρη η χώρα έχει πρόβλημα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

«Ξέρεις, γλυκιά μου. Ο Ήλιος μας είναι ένα από τα δισεκατομμύρια αστέρια στην περιφέρεια ενός από τους δισεκατομμύρια γαλαξίες του σύμπαντος. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα: το πιο κοντινό από τα δισεκατομμύρια αστέρια του γαλαξία μας είναι ο Άλφα του Κενταύρου. Απέχει από τη Γη μόλις τέσσερα έτη φωτός. Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις ότι το φως τρέχει με ταχύτητα τριακοσίων χιλιάδων χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και για να καλύψει (το φως πάντα) την απόσταση Γης-Άλφα Κενταύρου χρειάζεται τέσσερα γήινα χρόνια. Εμείς, με τη σημερινή μας τεχνολογία, με τους ταχύτερους πυραύλους μας, χρειαζόμαστε σαράντα χιλιάδες χρόνια για να φθάσουμε, σου επαναλαμβάνω, στο κοντινότερο από τα δισεκατομμύρια αστέρια του γαλαξία μας, ενός και μόνο από τους δισεκατομμύρια γαλαξίες κ.λπ., κ.λ.π. Γνωρίζεις επίσης ότι πάνω στη Γη,την ασήμαντη αυτή παρωνυχίδα στην άκρη του σύμπαντος, ζουν περισσότεροι από έξι δισεκατομμύρια άνθρωποι -για να μην επεκταθώ στα υπόλοιπα… έμβια όντα και σε τρομάξω. Μολαταύτα, εσύ πιστεύεις ότι μια υπερφυσική οντότητα, μητέρα μιας άλλης υπερφυσικής οντότητας, ασχολήθηκε προσωπικά μαζί σου και σου έσωσε τη ζωή, ενώ την ίδια ώρα αδιαφόρησε πλήρως για το φρικτό θάνατο που βρήκαν δίπλα σου τέσσερις συνάδελφοί σου. Δικαίωμά σου να το πιστεύεις. Κανένα πρόβλημα. Δικαίωμά του να το πιστεύει ή να υποκρίνεται ότι το πιστεύει (για να κολακέψει τους ψηφοφόρους του) και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας που στέκεται ευλαβικά κοντά σου. Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα. Όχι για εκείνον, γλυκιά μου. Για τη χώρα. Καλή σου νύχτα.»

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι τυχαίο πως σχολιάζονται με άκρως αρνητικό τρόπο από άτομα της Κεντροαριστεράς.

Το «πρόβλημα» -όπως λέει ο κ. Τατσόπουλος- δεν το έχει φυσικά η Βασιλική Πλεξίδα. Δεν το έχει ούτε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος επιδεικνύει την πίστη του σε κάθε ευκαιρία. Δεν το έχει ούτε η ίδια η χώρα.

Το πρόβλημα εν τέλει το έχει ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μία προσωπική τραγική στιγμή για να εκφράσει δήθεν πολιτικό λόγο αποδεικνύοντας παράλληλα πως δεν έχει καμμία ευγένεια ή ευαισθησία.

Αναρωτιέμαι εάν το φως του Ηλίου έκανε περισσότερα από 8 λεπτά για να ταξιδέψει ως την Γη ποιες θα ήταν οι παρενέργειες στις αναρτήσεις του Πέτρου Τατσόπουλου.

*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής σύνταξης του EleftherosTypos.gr

Ακολούθησέ τον στο Facebook και στο Twitter

Δημοφιλή