Breaking News

Ένας πρωθυπουργός που τολμά

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ μόλις έξι μηνών θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ένας πρωθυπουργός που τολμά. Είτε με τις επιλογές του είτε με το σθένος και την αποφασιστικότητά του είτε με τη διόρθωση των λαθών του. Το έδειξε με την επιλογή της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ως πρώτης γυναίκας… Read more »

Άρωμα γυναίκας

ΥΠΗΡΧΕ, η παραμικρή έστω, περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να δήλωνε ότι δεν θα ψήφιζε υπέρ της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου; Ούτε μία. Και εξηγώ αμέσως τους λόγους:

Οι μετοχές της συνεννόησης

ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό να συμπέσουν τα τρία μεγαλύτερα κόμματα στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και θα ήταν ακόμα πιο φυσιολογικό την πρόταση να την κάνει ο πρωθυπουργός – δηλαδή ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος. Οχι στην Ελλάδα…

Με αυτοπεποίθηση για τη νέα εποχή

Ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, που δεν σημάδεψε μόνο την οικονομία αλλά διαπέρασε οριζόντια όλες τις πτυχές της κοινωνίας, η χώρα ανακτά την αυτοπεποίθησή της.

Ασφαλιστικό υπέρ της εργασίας

Ύστερα από μία δεκαετία Μνημονίων και τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι φανερό πλέον ότι η χώρα μπαίνει σε μία φάση κανονικότητας, με το βλέμμα προσανατολισμένο προς το μέλλον.

Κόρακας κοράκου…

Αναγνώστης μας, διαβάζοντας το άρθρο μου για τις αποκαλύψεις της εισαγγελέως Ράικου, είχε την καλοσύνη να μου στείλει ένα ευγενικό σημείωμα. Το σημείο στο άρθρο που τον έκανε να μου γράψει ήταν ότι δε γίνεται να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο για να αντιμετωπίσουμε την τραγική πραγματικότητα που βιώσαμε με την περίπτωση Ρασπούτιν.

Καμπανάκι για την Παιδεία

Είναι δεδομένο πως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα μέσα σε έξι μήνες. Από την άλλη, η κυβέρνηση μέσα σε αυτό το διάστημα έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε αρκετούς τομείς και έχει δείξει το δρόμο για άλλες εξίσου σημαντικές, που θα έρθουν στο επόμενο διάστημα.

Διπλωματική τρίπλα

Εχει ξανασυμβεί. Το 2017 στην ευρω-αφρικανική σύνοδο του Παρισιού για το μεταναστευτικό συμμετείχαν τέσσερις ευρωπαϊκές και τρεις αφρικανικές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Τσαντ, Νίγηρας και Λιβύη). Η Ελλάδα δεν προσεκλήθη.

Xωρίς αντιπολίτευση αλλά και χωρίς αλαζονεία

Ο Αλέξης Τσίπρας επί 12 μήνες καλούσε τον Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι λύσεις για τη Λιβύη περνούν από την Αθήνα

Ο πρωθυπουργός, με τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στρατηγό Χαφτάρ, αλλά και με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ, έδειξε ότι η Ελλάδα είναι μέρος της λύσης του ζητήματος στη Λιβύη και δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν.

Όταν ο Τσίπρας γίνεται εύκολη πολιτική λεία για τον Μητσοτάκη

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ βλέμμα και το σφιγμένο πρόσωπο του Α. Τσίπρα όταν ανακοίνωνε το «ναι» στην Αικ. Σακελλαροπούλου, μάλλον έλεγαν περισσότερα απ’ όσα ο ίδιος είπε με λόγια. Ηταν η εικόνα ενός ανθρώπου που έλεγε «ναι» όχι με την καρδιά του, αλλά επειδή δεν μπορούσε να πει «όχι». Και πράγματι δεν μπορούσε να πει «όχι». Δεν… Read more »

H Σακελλαροπούλου και η επανάσταση του αυτονόητου

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας συγκεντρώνει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες για να γίνει η πρώτη πολίτης της χώρας. Διαθέτει υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής μόρφωσης. Το εγνωσμένο κύρος στο δικαστικό σώμα το οποίο υπηρετεί. Τη διεθνή αναγνώριση.

Διαβάζοντας τον αντίπαλο

Την πανηγυρική εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προοιωνίζεται η στήριξη τόσο από το Κίνημα Αλλαγής όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ – παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνδύασε το «ναι» με μια σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λάθη θα γίνονται, αρκεί που διορθώνονται

Η κυβέρνηση προχώρησε στην επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης, το οποίο είχε καταργήσει τον περασμένο Ιούλιο αναλαμβάνοντας την εξουσία. Στο Μαξίμου πίστευαν ότι με την ανάληψη όλων των αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα μπορούσε να γίνει πιο ορθολογική η διαχείριση ενός ακανθώδους προβλήματος.

Διπλωματικές κινήσεις με αποφασιστικότητα

Η Ελλάδα κινείται με ενεργή διπλωματία σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να διασφαλίσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές χθες προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα δεχθεί καμία πολιτική λύση για τη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το παράνομο μνημόνιο του Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Τρίπολης.

Ο τολμηρός και ο «γκαφατζής» που μιλάει για γκάφες…

ΤΕΛΙΚΑ το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν ήταν «αχρείαστο» και κακώς καταργήθηκε τον Ιούλιο του 2019. Και δεν είναι η προσθήκη της λέξης -και- Ασύλου στον τίτλο του, που δικαιολογεί την επανασύστασή του. Είναι η διαπίστωση ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (που είχε τις αρμοδιότητές του) δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτές. Πόσω μάλλον με… Read more »

Το τέλος του άβατου

Κίνηση ματ αποδεικνύεται η επιλογή Μητσοτάκη για τη γυναίκα που θα κατοικοεδρεύει τα επόμενα χρόνια στο Προεδρικό Μέγαρο: με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός αφενός τηρεί την παράδοση που θέλει το κυβερνών κόμμα να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρόσωπο από άλλον πολιτικό χώρο – και αφετέρου σπάει για πρώτη φορά το προεδρικό άβατο… Read more »

Ο Γεωργούλης υλοποιεί τις… δεσμεύσεις του!

«Αν και κάποιοι είπαν πως δεν χωρούν πολλοί Αλέξηδες, εν τούτοις εγώ είμαι μεγαλόψυχος. Θα καλέσω τον Αλέξη Γεωργούλη, έναν από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού στην Ευρώπη». Αυτά είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας για τον Αλέξη Γεωργούλη κατά… Read more »

Οι δυνάμεις της συναίνεσης οδηγούν την Ελλάδα στη νέα εποχή

Η επιλογή της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας αποτελεί μία απρόσμενα θετική εξέλιξη για τη χώρα.

Ιστορική επιλογή με ισχυρό συμβολισμό

Η ιστορική επιλογή της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμφίβολα αποτελεί μια τολμηρή πρόταση τιμώντας στο πρόσωπό της τη σύγχρονη Ελληνίδα.

Πώς και γιατί ο Τσίπρας «έκαψε» τον Παυλόπουλο

ΟΤΑΝ η σχέση που έχει ένα κόμμα με τη δημοκρατία είναι κακή, ενός κακού μύρια έπονται. Η ανελαστική και εκβιαστική στάση του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είχε συνέπειες. Συνέβαλε κατ’ αρχάς τα μέγιστα στο «κάψιμο» της υποψηφιότητας του Π. Παυλόπουλου.

Προπαγάνδα και ελευθερία έκφρασης

Η καμπάνια κατά των αμβλώσεων είναι προσβλητική για τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι αναχρονιστική, σκοταδιστική, μεσαιωνική, ενώ βασίζεται σε fake στοιχεία και αριθμούς που αφορούν στα έμβρυα. Mοναδικός σκοπός η δημιουργία εντυπώσεων.

Δείτε Επίσης