Breaking News

Δημοσιά εξομολόγηση από Tσίπρα

ΑΠΟ ΠΟΥ να πιάσει κανείς το θέαμα και το ακρόαμα του Σαββάτου; Από την πραγματικά αστεία εικόνα των Ε. Κουντουρά, Θ. Παπαχριστόπουλου και Κ. Παπακώστα να συμμετέχουν με πάθος στο σύνθημα «O λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά»; Από την έντονη παρουσία του υπέργηρου ΠΑΣΟΚ, που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να φαίνεται «σαν τη μύγα μες… Read more »

Η τέχνη της μαρτυρίας

Ενα παιχνίδι βαρετό για τους πολλούς, αλλά κρίσιμο για λίγους, θα παιχτεί τις επόμενες ώρες στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής: οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα επιχειρήσουν να διασφαλίσουν την υπάρχουσα κατάσταση ως προς τα στοιχεία τους – όπου τίποτε δεν θεωρείται αληθινό, όσο δεν είναι επίσημο.

Ανύπαρκτη σεναριολογία

Ανασχηματισμός θα γίνει την άνοιξη, πριν το Πάσχα, μετά το Πάσχα, στις αρχές του καλοκαιριού, μέσα στο καλοκαίρι, στις αρχές του φθινοπώρου. Τα ίδια και με τις «εισηγήσεις» για πρόωρες εκλογές. Μέχρι πριν από λίγο καιρό κάποιοι κυκλοφορούσαν θεωρίες πως θα στηθούν κάλπες πριν από την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ή στην αρχή της άνοιξης.

Από τον «ανένδοτο» στο ανέκδοτο του θράσους

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας που το 2015 κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος ότι θα έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε τη λιτότητα να κατηγορεί τον Μητσοτάκη ως πολιτικό απατεώνα;

Πολιτική σταθερότητα χωρίς τακτικισμούς

Ορθώς ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε όλα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Το σκάνδαλο και η σκευωρία

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ γύρω από την υπόθεση Novartis ενισχύουν την άποψη ότι κάτι σάπιο υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Με άλλα λόγια, ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, όπως το αποκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία πολιτική, δικαστική σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα με στόχο να συκοφαντηθούν οι πολιτικοί… Read more »

Εγκλημάτων κάθαρσις

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ υπάρξει οι πρόθυμοι που πίστεψαν ότι ο Τσίπρας θα τους χάριζε τον ΕΝΦΙΑ, θα τους διέγραφε το δάνειο, θα τους αύξανε και σύνταξη και μισθό και πρωτίστως θα τους απελευθέρωνε από τα δεσμά του Μνημονίου, τότε σήμερα δεν θα διασκεδάζαμε τόσο που βλέπουμε να εμφανίζεται αυτός ως ο Ατλας της Δικαιοσύνης.

Χάγη… γιοκ!

H ΠΡΟΣΦΥΓΗ στη Χάγη μαζί με την Τουρκία είναι το νέο αγαπημένο θέμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής: όπως σε όλα τα σχετικά ζητήματα, η Ελλάδα αγαπά να διχάζεται, με τους μεν να υποστηρίζουν αναφανδόν ότι όλα μπορούν να λυθούν και τους δε ότι επέρχεται καταστροφή και παράδοση.

Μεταρρυθμίσεις κόντρα στην τυφλή αντιπολίτευση

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών από την εκλογική ήττα του Ιουλίου επέστρεψε στην οδό του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με φράσεις πεζοδρομίου.

Πιο κοντά στο μέλλον

Η δημιουργία μιας ενιαίας διαδικτυακής πύλης της δημόσιας διοίκησης και η δυνατότητα που θα παρέχει στον πολίτη να διεκπεραιώνει άμεσα τις υποθέσεις του με ένα «κλικ» από τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου του είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν ένα σημαντικό χτύπημα στη γραφειοκρατία και ένα βήμα πιο κοντά στη νέα ψηφιακή εποχή.

Μια πολύτιμη μνήμη…

Στη εφηβική μνήμη αποταμιεύτηκε το σπίτι του μεγάλου Κωνσταντίνου Παρθένη ανεξίτηλα. Το κράτησα εκεί ολοζώντανο. Σαν να το βλέπω τώρα μπροστά μου.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Ίσως να φταίει ότι βλέπουμε πολλές αμερικανικές ταινίες και απογοητευτήκαμε από την έλλειψη σασπένς.

Καμένα αυτοκίνητα και «καμένα» μυαλά

Κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές επιδίδονται σε έναν ιδιότυπο «τσαμπουκά». Βγαίνουν τσάρκα τα βράδια και καίνε αυτοκίνητα. Με αυτό τον τρόπο -σύμφωνα με την προκήρυξή τους- οι μπαχαλάκηδες διεξάγουν «ταξικό πόλεμο».

Η επιπολαιότητα του Τσίπρα με τα κοινοτικά κονδύλια

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά μάλλον έχει πάρει περισσότερα χαρακτηριστικά από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει σήμερα το απόγευμα πολιτική ομιλία του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ετοιμάζεται, μεταξύ άλλων, να καταγγείλει την αριστεία της κυβέρνησης.

Ο εθελοντής…

«ΑΥΘΟΡΜΗΤΩΣ προσελθών», έλεγε η παλιά στερεοτυπική φράση. Σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για «εθελοντισμό» και «εθελοντές». Οι λέξεις αλλάζουν, όχι το νόημα. Και η ουσία είναι ότι ο Α. Τσίπρας μπήκε εθελοντικά στο κάδρο της σκευωρίας της Novartis.

Προστασία και προστάτες

Σε μία φαρσοκωμωδία που υποσκάπτει το κύρος της πολιτικής και των πολιτικών εξελίσσεται η υπόθεση της (μη) κατάθεσης στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής των υπό προστασία μαρτύρων. Και το ερώτημα είναι ποιος θα σταματήσει τον κατήφορο…

Tα μπρος-πίσω και οι ακραίοι

Είναι δεδομένο πως όσο δεν μειώνονται οι προσφυγικές ροές δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο ζήτημα. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια καλύτερη διαχείριση. Μέσα σε αυτό το σκηνικό ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι θέλει. Ορισμένες φορές και κάνει ό,τι του ’ρθει.

Οι φόροι στη μεσαία τάξη κρίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα

Εάν ο Τσίπρας θέλει να κάνει πραγματική αυτοκριτική για το τι έφταιξε και έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του 2019 ας ζητήσει από τους συνεργάτες του ένα αντίγραφο των στοιχείων που επεξεργάσθηκε ο ΣΕΒ για τη φορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Το κρίσιμο στοίχημα για Ελλάδα και Ευρώπη

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συνήλθε για το θέμα του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, είναι η πρώτη που γίνεται μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, η οποία έως τώρα συνεισέφερε με 10 δισ. ευρώ, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούνταν και από άλλες χώρες ως «σκιάχτρο» για την «τσιγκούνικη» πολιτική ανάπτυξης και αναδιαμόρφωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η «νέα Βάρκιζα», ο νέος «γύρος» και οι «αρμοί»

ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ έσπρωξε τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν να εξαγγέλλει ότι θα προσπαθήσει να εγκαθιδρύσει καθεστωτισμό, αν και εφόσον υπάρξει «δεύτερη φορά αριστερά»; Ποια εσωτερική ανάγκη έκανε τον Α. Τσίπρα να υπερκεράσει τον Π. Πολάκη, ο οποίος έχει αναλάβει να «εκλαϊκεύσει» την πολιτική του;

Η ώρα των εισαγγελέων

Η υπόθεση Novartis έχει μέχρι στιγμής ένα και μοναδικό αποτέλεσμα: την καταρράκωση της πολιτικής.

Δείτε Επίσης