Πέντε συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε… μακαρονάδα! Τελικά δεν είναι τόσο απλή!

20/12/16 • 20:39 | UPD 20/12/16 • 20:39

Μακαρονάδα. Μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα πλέον αγαπημένα και νόστιμα φαγητά παγκοσμίως, το οποίο συνδυάζεται με τη χαμηλό κόστος παραγωγής και την ταχύτητα της προετοιμασίας.

Ωστόσο, όσο εύκολη κι αν φαίνεται η συνταγή μιας μακαρονάδας, κατά το βράσιμο των μακαρονιών γίνονται ένα σωρό λάθη που ίσως πολλοί από εμάς να αγνοούν.

Ιδού μερικά που έχουν καταγραφεί από τους ειδικούς.

1) Η κατσαρόλα είναι πολύ μικρή: Είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη. Τα μακαρόνια πρέπει να βράζονται σε μεγάλη κατσαρόλα ώστε να μπορούν να βράσουν χωρίς να κολλάνε. Όταν βράζουμε τα μακαρόνια σε λίγο νερό τότε είναι πολύ πιθανόν να λασπώσουν γρήγορα.

2) Ακολουθείς πιστά τις οδηγίες: Τις περισσότερες φορές ακολουθούμε τυφλοσούρτη τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Ο food editor Sherry Rujikarn συμβουλεύει να ακολουθούμε το ένστικτό μας όταν τα μαγειρεύουμε. «Μην σταματάς να τα βράζεις επειδή η συσκευασία λέει ότι πρέπει να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Δοκίμασέ τα κι αν χρειαστεί να βράσουν περισσότερο, δώσε χρόνo».

3) Ξεχνάς να τα ανακατέψεις: Μην ξεχνάς να ανακατεύεις τα μακαρόνια όταν βράζουν. Πολλές φορές το παραλείπουμε αλλά αυτό είναι ένα από τα μυστικά για να μην λασπώσουν και να μην κολλήσουν μεταξύ τους ή στον πάτο της κατσαρόλας.

4) Ξεπλένεις τα μακαρόνια: Είναι και αυτό ένα από τα πολύ συνηθισμένα λάθη στην παρασκευή των μακαρονιών. Δεν χρειάζεται να αφαιρείς νοστιμιά. Μην ξεβγάζεις τα μακαρόνια με νερό λοιπόν. Απλά στράγγιξέ τα και πρόσθεσε σάλτσα και τυρί.

5) Δεν βάζεις αλάτι: Αν διαβάσεις τις οδηγίες για την βράση των μακαρονιών, στο πίσω μέρος της συσκευασίας, αναγράφεται ότι χρειάζονται αλάτι. Είτε επειδή θεωρείς πιο υγιεινό να μην προθέσεις αλάτι είτε από τεμπελιά, παραλείπεις αυτό το βήμα που όμως είναι πολύ σημαντικό για την νοστιμιά τους.