Ανασχηματισμός: Νέες μετεγγραφές από το ΠΑΣΟΚ για τον Τσίπρα οι Τόλκας και Μωραίτης

15/02/19 • 14:07 | UPD 15/02/19 • 14:14

Newsroom eleftherostypos.gr

Η υπουργοποίηση των Άγγελου Τόλκα και Θανάση Μωραίτη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δείξει ότι αυτός είναι ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς

Η υπουργοποίηση των Άγγελου Τόλκα και Θανάση Μωραίτη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη μια προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να δείξει ότι αυτός είναι ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς. 

Ο Άγγελος Τόλκας που είναι πλέον υφυπουργός στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1978 στην Νάουσα, γιος του Χαραλάμπους και της Ευγενίας, το γένος Τσιάκαλου. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δίκαιο των Επιχειρήσεων και το Εργασιακό Δίκαιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Κομοτηνή. Ανέπτυξε έντονη συνδιακλιστική δράση ως φοιτητής.

Διετέλεσε για 3 χρόνια πρόεδρος της Κίνησης Νέων για την Ευρώπη (AEGEE). Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ανέπτυξε δράσεις και προτάσεις τόσο στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας. Τον Οκτώβριο του 2018 παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων μετά από κόντρα που είχε με την Φώφη Γεννηματά.

Ο  Θάνος Μωραίτης είναι ο άλλος από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε υπουργική θέση στην τελευταία κυβέρνηση του Αλέξη Τσίρπα πριν από τις εκλογές.  Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το υφυπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη θέση του κ. Μαυραγάνη.

Ο Θάνος Μωραϊτης γεννήθηκε το 1970 στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση. Το 1994 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ.

Το 1999 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 (1ος σε σταυρούς) και 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Copy link
Powered by Social Snap