ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

«Εxodos time» από τον Ελεύθερο Τύπο: Καλοκαιρινά Χρυσά βραβεία γεύσεων 2017

22/09/17 • 18:07 | UPD 22/09/17 • 18:07

Η επιλογή μας δεν αφορά μόνο στο θέμα της γεύσης, αλλά και σε μία σειρά κατηγοριών που θεωρήσαμε σημαντικέ #Έξοδος #Φαγητό #ΕΤ

Κλείνοντας την καλοκαιρινή σεζόν και μετά από μία «οδύσσεια» περιήγηση στους «ναούς» της γαστρονομικής απόλαυσης, καταλήξαμε για μία ακόμη χρονιά στα εστιατόρια που κατά τη γνώμη μας έδωσαν ένα πραγματικά ξεχωριστό στίγμα.

Η επιλογή μας δεν αφορά μόνο στο θέμα της γεύσης, αλλά και σε μία σειρά κατηγοριών που θεωρήσαμε σημαντικές. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η γενική διακόσμηση, η παρουσίαση των εδεσμάτων και η εξυπηρέτηση που σε συνδυασμό με το συνολικό κόστος και την ποιότητα των υλικών μάς έδωσαν το τελικό αποτέλεσμα της επιλογής των καλύτερων.

Αλλωστε, εμείς δεν στηριχθήκαμε ποτέ στο γνώμονα της οικονομικής κατάστασης της εκάστοτε επιχείρησης, αλλά στην πραγματική αξία της κάθε επιλογής μας, που αυτή έγκειται στο μεράκι και την υπευθυνότητα του κάθε επιχειρηματία, ώστε να προσφέρει το καλύτερο, με τις χαμηλότερες τιμές και το όσο το δυνατόν άψογο αλλά όχι εξεζητημένο σέρβις. Και όλα αυτά, αφού στην εποχή της ταχύτητας και των προκατασκευασμένων απολαύσεων έχει «θεσπιστεί» ότι ένα εστιατόριο είναι καλό, εάν προηγουμένως έχει διαθέσει ένα τεράστιο διαφημιστικό μπάτζετ, έχει τις καταλληλότερες γνωριμίες και διαθέτει ένα πλούσιο ή εντυπωσιακό διακοσμητικό ντεκόρ, που προϋποθέτει όμως επένδυση εκατομμυρίων. Η φιλοσοφία όμως αυτής της στήλης έρχεται να φέρει το μέτρο εκεί που ήταν αρκετά χρόνια πριν, όταν το καλό φαγητό προϋπέθετε ΜΕΡΑΚΙ, ΑΓΑΠΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ και, το σημαντικότερο, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του εκάστοτε δημιουργού.

Ψάξαμε λοιπόν μέσα από τις πιο εξεζητημένες αίθουσες μέχρι και τη μικρότερη ταβερνούλα της γειτονιάς, κυρίως βέβαια λόγω καλοκαιρινής σεζόν στις παραλίες της Αττικής, και βρήκαμε τις γευστικές γωνιές που, κατά τη γνώμη μας, αγγίζουν όλο το φάσμα της γεύσης, από το «must» restaurant με την υπέρμετρη πολυτέλεια μέχρι τη μικρή οικογενειακή ταβερνούλα.

Ετσι καταλήξαμε να συμπεριλάβουμε τα εστιατόρια που μιλήσανε στην ΚΑΡΔΙΑ, στην ΤΣΕΠΗ και στο ΣΤΟΜΑΧΙ μας, ακολουθώντας το μοναδικό αυτό τρίπτυχο της επιτυχίας χωρίς να παρασυρόμαστε από τις πλάνες σειρήνες του συστήματος. Μόνη δική σας στήριξη αυτής της προσπάθειας η επίσκεψή σας σε αυτά και η αποστολή μέιλ (elefsis_epsilon@yahoo.gr) προς εμάς με τις εντυπώσεις σας.
Καλή σας όρεξη!

BLUE FISH: ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, εκεί στο μαγευτικό κόλπο της Βουλιαγμένης και αποτελεί μοναδική γαστρονομική εμπειρία γι’ αυτούς που γνωρίζουν από καλό φαγητό. Εδώ η βραδιά σας θα γίνει σίγουρα απολαυστική, εάν ακολουθήσετε τις προτάσεις του ευγενέστατου και απόλυτα καταρτισμένου προσωπικού. Με το μενού του, όπως προδίδει το όνομά του, να εστιάζει φυσικά στο ψάρι, θα σας μαγέψει γευστικά από την πρώτη στιγμή. Πρώτο των πρώτων στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017.

Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ.: 2109671778.

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΥΣΗ

Βρίσκεται στον όμορφο κόλπο της Παλαιάς Φώκαιας, πάνω στη θάλασσα, με υπέροχη θέα στον Σαρωνικό. Από το 1963 λειτουργεί όλο το χρόνο, κυρίως ως ψαροταβέρνα, σερβίροντας ό,τι καλύτερο προσφέρουν οι ελληνικές θάλασσες απ’ τα καΐκια της περιοχής. Παράλληλα, μπορείτε να γευθείτε νόστιμους μεζέδες ώστε να συνοδέψετε το ουζάκι σας, αλλά και μαγειρευτά φαγητά, παρασκευασμένα με τα πιο φρέσκα υλικά. Αψογο σέρβις, προσιτές τιμές και κοινωνικές εκδηλώσεις στην άνετη αίθουσα 200 ατόμων.

Λ. Αθηνών-Σουνίου 5, Παλαιά Φώκαια τηλ.: 2291036259.

IL VERO: ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΑ έρχεται η επόµενη  ποιοτική πρότασή µας. Πρόκειται για το ιταλικό «Il Vero»που έχει κλέψει στην κυριολεξία τις καρδιές των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής και όχι µόνο. Κάτι οι αυθεντικές ιταλικές γεύσεις που σερβίρει, κάτι οι προσεγµένες τιµές και το φιλικό σέρβις καθώς και το προνοµιούχο σηµείο λειτουργίας πάνω στον πανέµορφο πεζόδροµο της Βούλας, µας έκανε να το επιλέξουµε αναντίρρητα στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017.

Βασ. Παύλου 80, Βούλα, τηλ.: 2108990023.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΛΑΝ∆ΡΙ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙ κανείς για την πασίγνωστη ταβέρνα «Χρήστος» από το Χαλάνδρι; Σε έναν καταπράσινο κήπο µέσα στα δένδρα ή σε µία από τις εξαιρετικές σάλες του µπορείτε να απολαύσετε απίθανες γευστικές λιχουδιές που θα σας µείνουν αξέχαστες. Εδώ η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιµητική της και η ποιότητα των γεύσεων
συναγωνίζεται το άψογο σέρβις και τις προσεγµένες τιµές. Για άλλη µία φορά στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία
Γεύσεων και το 2017.

∆ουκίσσης Πλακεντίας 34, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106840698.

ΕΜΑΓΙΕ: ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ

ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ µινιατούρα µάς έρχεται από τον Αλιµο. Πρόκειται για το κόσµηµα της περιοχής, αφού από τη διακόσµηση, που είναι µελετηµένη µε ξεχωριστό µεράκι θυµίζοντας παλιές καλές εποχές, µέχρι το σέρβις και την ποιότητα των εδεσµάτων ειλικρινά σε κερδίζει από την πρώτη στιγµή. ∆οκιµάσαµε το συκώτι σχάρας που ήταν καταπληκτικό, αλλά τα κεφτεδάκια ήταν αυτά που µου θύµισαν την κουζίνα της µαµάς. Αξια στα Καλοκαιρινά
Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017.

Θουκυδίδου 76, Αλιµος, τηλ.: 2114003878.

ΜΟΙΡΕΣ: ΕΑΝ ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΣΑΣ Ο∆ΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ…

ΤΟΤΕ πετύχατε ένα εξαιρετικό µεζεδοπωλείο, µε πολύ λογικές τιµές, επιλεγµένες γεύσεις και άψογη εξυπηρέτηση. Εδώ η… Κλωθώ, η Λάχεσις και η Ατροπος, δηλαδή οι τρεις Μοίρες, δηµιουργούν για σας ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική κουζίνα. Απολαύστε τη σαλάτα Μοίρες, µπουγιουρντί µε παστουρµά ή κοτόπουλο µαστιχάτο σε φωλιά κανταϊφιού που το προτείνουµε ανεπιφύλακτα. Στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017, µε την αξία του.

Μυρογιάννη 1 και Κυβέλης 3, Αλιµος, τηλ.: 2109929088.

ΣΟΥΡΛΗΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΚΟΡΥ∆ΑΛΛΟ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ πρότασή µας από τους «Πρίγκιπες της ∆υτικής Οχθης» έρχεται να προστεθεί στα Καλοκαιρινά
Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017. Πρόκειται για τον «Σουρλή» της πολύβουης Πλατείας Μέµου στον Κορυδαλλό. Εδώ η γεύση αποτελεί προτεραιότητα, γι’ αυτό και τα «εδέσµατα», πάντα φρέσκα και µε τα καλύτερα υλικά, θα σας
κερδίσουν γευστικά από την πρώτη στιγµή. Εµείς σας το προτείνουµε ανεπιφύλακτα. Η απόφαση δική σας.

Ποσειδώνος 39 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλατεία Μέµου, Κορυδαλλός, τηλ.: 2104942088

ΤΟ ΜΕΖΕ∆ΟΠΩΛΕΙΟ: ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΛΕΓΡΑΙΝΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ µία φορά θα επιµείνουµε και θα προτείνουµε ένα µικρό στο µέγεθος αλλά εντυπωσιακό στις γεύσεις µαγικό ταβερνάκι που βρίσκεται µέσα στο γραφικό χωριουδάκι των Λεγραινών. Ειλικρινά αξίζει τον κόπο να… «ξεστρατίσετε» από τον κεντρικό δρόµο στην επιστροφή από το Ναό του Ποσειδώνος στο Σούνιο και να το επισκεφθείτε. Εδώ τα πάντα παρασκευάζονται παραδοσιακά και ο Θοδωρής  µε τη µητέρα του προσπαθούν πάντα για το καλύτερο. Στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017.

64ο χλµ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, Λ. Λεγραινών, τηλ.: 2292051690.

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ: …ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ

ΕΧΕΙ πλέον καθιερωθεί από τη στήλη µας, µέσα στις επιλογές των Καλοκαιρινών Βραβείων να συµµετέχει µία ταβερνούλα από τη γραφική Παλαιά Φώκαια. Για τα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων του 2017 επιλογή µας αποτελεί «Το Λιµάνι», που βρίσκεται ακριβώς πάνω στο λιµανάκι της περιοχής. Εκεί, πάνω στον παφλασµό των κυµάτων, µπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ψαράκι που έρχεται απευθείας από τις τοπικές ψαρότρατες. Εµείς το επιλέξαµε και το προτείνουµε ανεπιφύλακτα.

52ο χ.λµ. Αθηνών – Σουνίου, τηλ.: 2291041052.

EL CATRIN: ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ… FLAVOUR

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ για την παρουσίαση του επόµενου βήµατος του επιτυχηµένου επιχειρηµατία του «Flavour» της Λ. Συγγρού, Ανδρέα ∆ούκα. Οι πληροφορίες µας µιλάνε για «µεξικάνικη» έκπληξη στην περιοχή της Γλυφάδας, που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα µονοπωλήσει το ενδιαφέρον για τη χειµερινή περίοδο που έρχεται. Το όνοµα αυτής, «Catrin». Για την ιστορία, ο Ανδρέας ∆ούκας είχε τιµηθεί από τη στήλη µας ως «Επιτυχηµένος Επιχειρηµατίας 2016». Το «ElCatrin» θα ανοίξει σύντοµα επίσηµα τις «πύλες» του.

Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ.: 2108945002.

∆ΑΦΝΟΦΥΛΛΟ: ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΓΛΥΦΑ∆Α

…ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ να κυριαρχεί παντού µέσα στην όµορφη µονοκατοικία της οδού Κονδύλη στη Γλυφάδα,το «∆αφνόφυλλο» αρχικά σε ταξιδεύει σε κάποιο πανέµορφο ελληνικό νησί, µε σκοπό να σε… ξεµυαλίσει γευστικά. Εδώ οι ψαροµεζέδες έχουν την τιµητική τους και παρασκευάζονται µε ό,τι καλύτερο προσφέρουν οι ελληνικές θάλασσες και µε αυστηρές προδιαγραφές.Εµείς το επιλέξαµε στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017.

Κονδύλη 8, Γλυφάδα, τηλ.: 2108949991.

RUBIROSA: ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα All Day στέκι, από αυτά που ήρθαν για να µείνουν, που ήδη έχει κερδίσει µεγάλο µέρος της
νεολαίας της περιοχής. Στο «Rubirosa» µπορείς να απολαύσεις από τις εννέα το πρωί τον καφέ σου, στην κυριολεξία πάνω στην άµµο του Αλίµου, αλλά και να γευτείς µία από τις πολλές σπεσιαλιτέ που σερβίρει. Η κουζίνα του κινείται σε µεσογειακούς τόνους, µε τα ζυµαρικά και τα µπέργκερ να κυριαρχούν. Στα Καλοκαιρινά Χρυσά
Βραβεία Γεύσεων 2017 χωρίς αναστολές.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 83, Αλιµος, τηλ.: 2109855848.

ΜΥΘΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΙΚΗ ΑΝΑΒΥΣΣΟ

ΣΤΟ 50ό χιλιόµετρο της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, στη µαγευτική Ανάβυσσο συναντήσαµε το «Μύθο». Πρόκειται για µία εξαιρετική ταβέρνα που µας κέρδισε από την πρώτη στιγµή. Πανέξυπνη καινοτοµία της ταβέρνας είναι ο περιφραγµένος παιδότοπος, όπου µπορούν να παίζουν τα παιδιά για να αφοσιωθείτε στη γευστική πανδαισία που θα σας σερβίρει το ευγενέστατο προσωπικό. Οι µερίδες απίστευτα µεγάλες, γευστικότατες και καλοµαγειρεµένες. Οι τιµές πολύ καλές και µε εξαιρετική ποιότητα υλικών. Ιδιαίτερη πρόταση στα Καλοκαιρινά χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017.

50ό χλµ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, τηλ.: 2291037665.

ΠΥΡΟΛΙΚΙ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΒΟΥΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ Κεραµεικό, το «Πυρολίκι» θα σας ξεναγήσει γευστικά στους χώρους της µεσογειακής κουζίνας, πάντα µε φρέσκα προϊόντα από Ελληνες παραγωγούς. Καθίστε και απολαύστε για αρχή το «ρακάκι» του καλωσορίσµατος και µέχρι να έρθουν τα εδέσµατα, χαλαρώστε στη µαγική του αυλή. Κάποιες βραδιές της εβδοµάδας η αυλή µεταµορφώνεται σε µουσική πλατεία, µε ρεµπέτικα, κρητικά και δηµοτικά ακού-
σµατα. Εµείς το επιλέξαµε στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017, εκτός των άλλων, και για το µαγικό του κήπο.

Μ. Αλεξάνδρου 117, Κεραµεικός, τηλ.: 2103420293.

ΜΕ∆ΕΣΜΑΤΑ: ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ Καµίνια επιλέξαµε ένα µεζεδοπωλείο που έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση. Πρόκειται για τα «Μεδέσµατα». Ο χώρος του είναι φιλόξενος και επιβλητικός αφού το διώροφο κτίριο που το φιλοξενεί είναι ιδιαίτερα εµφανές στην περιοχή. Εδώ θα βρείτε εκλεκτά κρεατικά, µεζεκλίκια παρέας, αλλά και φρέσκους θαλασσινούς µεζέδες. ∆οκιµάστε το µοναδικό κεµπάπ του που το έχει κάνει ιδιαίτερα γνωστό. Στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017.

∆ωδεκανήσου 27, Καµίνια, τηλ.: 2130373895.

ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ ΜΠΙΜΠΙΚΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΛΙΓΟ πιο έξω από το Πόρτο Ράφτη, στο πανέµορφο Αυλάκι συναντήσαµε την επόµενη ποιοτική πρότασή µας, που συµπεριλάβαµε στα Καλοκαιρινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2017. Πρόκειται για την πασίγνωστη και πολυβραβευµένη «Ψαροπούλα» που έχει πυκνά συχνά απασχολήσει τις στήλες των ΜΜΕ που ασχολούνται µε τη γεύση.Με το κύµα να «χτυπάει» στην κυριολεξία τα καθίσµατα, η µοναδική «Ψαροπούλα» µάς ξενάγησε άλλη µία φορά στις µαγικές γεύσεις που προσφέρουν οι ελληνικές θάλασσες.

Λ. Αυλακίου 118, Π. Ράφτη, τηλ.: 2299071292, 73105.

Από τον Αλέξανδρο Τριβόλη

● Επιμέλεια: Γιάννα Γεωργούλα, 
 e-mail: elefsis_epsilon@yahoo.gr