Η Google είναι η κινητήρια δύναμη για να φαλιρίσει η Uber

Σε μια σύγκρουση των τιτάνων της τεχνολογίας, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Google πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα υπηρεσία μετακίνησης στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, βάζοντας στο μάτι τα carpools – όπου ένα όχημα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πολλών ανθρώπων με την ίδια κατεύθυνση –με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που η ιδιοκτήτρια της Google ξεκίνησε το Μάιο.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα επιτρέπει χιλιάδες εργαζόμενους σε διάφορες επιχειρήσεις να συνδεθούν μέσω της εφαρμογής Waze, η οποία έχει 65 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και η υπηρεσία να επεκταθεί για να γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες Waze όσο σύντομα όσο αυτό το φθινόπωρο. Η Waze εξαγοράστηκε από την Google πριν από τρία χρόνια.

Μία ανώνυμη πηγή είπε πως η επιχείρηση θέλει να έχει αρκετά χαμηλό ναύλο ώστε να ενθαρρύνει την οδήγηση σε «ομάδες.» Ο τρέχον ναύλος ανέρχεται σε περίπου 0,54 δολάρια ανά μίλι, και η Google δεν λαμβάνει αμοιβή, αν και η επιβολή τελών για την υπηρεσία μπαίνει σιγά σιγά στη συζήτηση στις περιοχές της Καλιφόρνια και του Ισραήλ.

Από εκεί και πέρα, οι δύο εταιρείες λειτουργούν ως σύμμαχοι, καθώς η Google επένδυσε 258 εκατομμύρια δολάρια πριν από τρία χρόνια στη Waze. Η αντίπαλη εταιρεία Uber έχει αναπτύξει τους δικούς της χάρτες προκαλώντας τη Waze και, κατ’ επέκταση, τη Google, αφού και οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς. Μάλιστα, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς μπορούν να γίνουν ένα χαρακτηριστικό στην υπηρεσία με carpools, εν αναμονή δοκιμών.

Comments are closed.