20/04/16 • 12:16 | UPD 20/04/16 • 12:16

Τσίπρας: Ανεύθυνη η ΝΔ – Μητσοτάκης: Κάνατε κράτος τον Ρουβίκωνα

Επίθεση στη ΝΔ ,την οποία κατηγόρησε για καλλιέργεια μύθων στην οικονομία και το προσφυγικό και τώρα πρόσθεσε και έναν τρίτο μύθο, στο θέμα της ασφάλειας, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην ταυτίζεται με ακροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης. «Για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια και η τάξη δεν αποτελεί προτεραιότητα», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ).

Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι περικυκλωμένη από χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση ασφάλειας και σταθερότητας, η Ελλάδα είναι μια όαση ασφάλειας, είπε ο πρωθυπουργός και διερωτήθηκε ποιοι είναι στόχοι της ΝΔ, καθώς προκάλεσε την σημερινή συζήτηση στη βουλή, τη στιγμή που αρχίζει η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα και οι ενδείξεις είναι πολύ θετικές, κάνοντας λόγο για ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταθέτοντας μια βασική απορία. Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι. Η Ευρώπη σήμερα μαστίζεται από τρεις κρίσεις και η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική και προσφυγική κρίση» είναι η αναφορά με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που γίνεται για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με πρωτοβουλία της ΝΔ.

«Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.

Η ΝΔ επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στον φόβο ενός τμήματος της κοινωνίας και προσπαθεί να συσπειρώσει την ακροδεξιά της πτέρυγα, εκεί πουν όπως είπε, δημιουργούνται νέα πολιτικά σχήματα. Η στάση αυτή, σημείωσε ο πρωθυπουργός προκαλεί προβλήματα στην ίδια τη ΝΔ, γιατί όσες φορές, η ΝΔ -όπως επί κ. Σαμαρά, όπως είπε χαρακτηριστικά- σήκωσε ακροδεξιά μπαντιέρα, το μόνο που κατάφερε ήταν να ενισχύσει τη Χρυσή Αυγή.

«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. Είπε δε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση δίπλα σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.

O πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, σημείωσε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση. «Τα οικονομικά δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση», είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε αν αύριο τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε άδεια ταμεία, αν τότε θα ζητήσει η ΝΔ συγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής η αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους.

Κυριάκος: Δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι

«Ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την ασφάλεια και το προσφυγικό, την οποία προκάλεσε.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε:«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη

-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».

Όπως είπε, υπονοώντας την επίθεση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», είναι «πλήρες το καθεστώς της ανομίας, χτύπησαν ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση, ο Ρουβίκωνας αλωνίζει».Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία του κράτους σε θέματα τάξης και ασφάλειας και ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν συνεχίζονται οι σχέσεις κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. «Έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, μειώθηκε η αστυνόμευση, ενώ διαλύθηκε η ομάδα Δέλτα κατ’ απαίτηση του Ρουβίκωνα» σημείωσε προσθέτοντας ότι συνολικά έχει απαξιωθεί η Ελληνική Αστυνομία. «Για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ η ασφάλεια και η τάξη δεν αποτελεί προτεραιότητα» τόνισε.

Για τη στάση που έχουν απέναντι στη «δημόσια τάξη» , την «ασφάλεια» και στο «Κράτος δικαίου» η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «τόσο στο ιδεολογικοπολιτικό και αντιεξουσιαστικό τους παρελθόν, όσο και στο εξουσιαστικό τους και μνημονιακό παρόν, είχαν και έχουν μια αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στη θεμελιώδη σημασία της ασφάλειας ως προϋπόθεση για τη Δημοκρατία, την ελευθερία, την απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα και την πρόοδο. Για ορισμένα από τα στελέχη σας, οι όροι ‘’δημόσια τάξη’’, ‘’ασφάλεια’’ και ‘’Κράτος δικαίου’’ είναι λέξεις σχεδόν απαγορευμένες στο πολιτικό τους λεξιλόγιο. Τους προκαλούν αλλεργία».

«Η ανοχή στη βία χαμηλής έντασης εκτρέφει τελικά την τρομοκρατία. Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Είναι η θεωρία των σπασμένων παραθύρων. Το σπάσιμο ενός παράθυρου, μια πράξη που σε κάποιον μπορεί να φαίνεται σχετικά ανώδυνη, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε κλιμάκωση της βίας. Η επαναστατική γυμναστική των ‘’παιδιών’’ κινδυνεύει να εκθρέψει μια νέα γενιά αδίστακτων τρομοκρατών. Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα της ασφάλειας δεν αφορά μόνο στους κουκουλοφόρους και στους επίδοξους τρομοκράτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι φαβέλες του Πειραιά»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το προσφυγικό στα σύνορα με τα Σκόπια λέγοντας: «Πριν από λίγες ημέρες, μία τρίτη χώρα προέβη σε πράξεις τήρησης της τάξης εντός του ελληνικού εδάφους. Στο πιο ευαίσθητο σημείο των συνόρων υπήρχε απουσία των δυνάμεων της τάξης».

Επίσης, μίλησε για τις «φαβέλες» του Πειραιά, όπου οι ΜΚΟ υποκαθιστούν το έργο του ελληνικού κράτους, ενώ αναφέρθηκε στην επιστολή των δημάρχων γύρω από το Ελληνικό προς τον πρωθυπουργό. «Οι δήμαρχοι της περιοχής του Ελληνικού σάς έστειλαν μία επιστολή κ. Τσίπρα, στην οποία αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια» τόνισε.

«Να σταματήσει η καραμέλα του δήθεν ανθρωπισμού, πηγαίνετε μία βόλτα στην Ειδομένη και στον Πειραιά για να δείτε που είναι ο ανθρωπισμός» υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, που παραμένει κλειστή, σημειώνοντας ότι «σε καμία δυτική χώρα δεν μπορεί η κεντρική αρτηρία να παραμένει κλειστή επ’ αόριστον και να καταλαμβάνονται οι πλατείες της πρωτεύουσας».

Δημοφιλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *