30/08/16 • 20:05 | UPD 30/08/16 • 20:23

ΝΔ: Στόχος της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναφέρει τη νομιμότητα στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και προσθέτει:

«Η αρμοδιότητα για τις άδειες θα επανέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι άδειες θα είναι φυσικά περισσότερες από τέσσερις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος».

Ακολούθως επιτίθεται στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική εκπρόσωπο: «Η κυρία Γεροβασίλη, για λογαριασμό της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, ομολόγησε, ότι σε 90 ημέρες θα ρίξει «μαύρο» σε όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια. Παραδέχθηκε, επομένως, ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή στα Μ.Μ.Ε. και στην κοινωνία. Ομολογεί ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος είναι στην κυριολεξία στον αέρα, είναι ο ορισμός της διαπλοκής, γιατί στηρίζεται στη λογική της πλειοδοσίας.

»Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιο είναι το αντάλλαγμα που θα πάρουν όσοι αποκτήσουν την τηλεοπτική άδεια για να καλύψουν τα εκατομμύρια που θα προσφέρουν γι’ αυτήν».

Καταλήγοντας ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει: «Όσο για το «τζάμπα πέθανε», σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει το Μαξίμου και ειδικά ο κ. Τσίπρας και η κυρία Γεροβασίλη από την εποχή που προέτρεπαν τους Έλληνες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, που εδώ και μερικούς μήνες … κατήργησαν».

«Αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο»

«Ο στόχος της κυβέρνησης εξαρχής ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ένας: Αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». Αυτό τόνισε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», σημειώνοντας, ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, «έρχεται για να υλοποιήσει ακριβώς αυτή τη θέση της κυβέρνησης». Αποκρούοντας τις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης περί διαβλητής διαδικασίας, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε, ότι είναι «ένας νόμιμος διαγωνισμός που εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, να παραχωρηθεί νομίμως ένα δημόσιο αγαθό και οι σταθμοί να έχουν νόμιμες άδειες. Και βεβαίως αυστηρούς όρους λειτουργίας, συμβατούς με τη νομιμότητα και τους κανόνες της χώρας».

Άσκησε κριτική στη ΝΔ, καλώντας την να αλλάξει τη στάση της, την οποία χαρακτήρισε αντιφατική, θέτοντας και το ερώτημα εάν σκοπεύει να επιστρέψει λεφτά σε όσους πληρώσουν για τις άδειες. «Η ΝΔ θα πρέπει να κάνει και κριτική για το παρελθόν, να μας απαντήσει δηλαδή αν αναγνωρίζει και αν αποδέχεται εκείνη την ανομία και σήμερα την καλώ να αλλάξει θέση», σημείωσε.

Ειδικότερα, είπε, ότι η ΝΔ προλαβαίνει να αλλάξει τη στάση της, να αναγνωρίσει τον διαγωνισμό, να αναγνωρίσει «ότι είναι απαράδεκτο το καθεστώς που επικράτησε 27 χρόνια και να προχωρήσουμε στην αλλαγή του τοπίου με νόμιμους όρους». Σχολίασε, ότι η ΝΔ οφείλει απαντήσεις στον ελληνικό λαό ως προς το τι σημαίνει η θέση της, πως δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό.

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Κουμουτσάκου, ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό και ότι δεν μπορεί να πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε ότι αυτό είναι ήδη αντιφατικό και ότι είναι μια διαβλητή θέση, επισημαίνοντας: «Δηλαδή, κάποιος – ας πούμε – έχει πληρώσει ένα «Χ» ποσό. Και βάλει η ΝΔ, ας πούμε, ένα σταθερό ποσό για όλους. Θα είναι μεγαλύτερο αυτό το ποσό από το «Χ»; Αν είναι μικρότερο θα του επιστρέψει τα χρήματα; Και από πού θα τα πάρει αυτά τα χρήματα για να τα επιστρέψει;». Πρόκειται, τόνισε, για «μια πλήρως διαβλητή θέση» καλώντας εκ νέου τη ΝΔ να προσχωρήσει στη νομιμότητα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Είπε ακόμη, ότι με τη στάση της η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα, «δείχνει πως προσπαθεί να τορπιλίσει αυτό τον διαγωνισμό, λέγοντας και διαδίδοντας ακόμα και ψευδείς πληροφορίες» και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να μην συγκαλύπτει το προηγούμενο καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας θα το έλεγα, ή στα όρια της νομιμότητας για κάποια σημεία, αλλά σε κάθε περίπτωση ένα αυθαίρετο τηλεοπτικό τοπίο».

Δημοφιλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *