«Πώς να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» – Πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η «Αυγή»

Η ανάρτηση στο taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ήταν αρκετή για τους χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να θυμηθούν πρωτοσέλιδα της Αυγής η οποία τασσόταν σε κάθε ευκαιρία κατά του φόρου.

Η εφημερίδα ακροβατούσε μεταξύ κατακραυγής για τον νόμο και νομικών… συμβουλών προς τους πολίτες προκειμένου να μην τον πληρώσουν.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά το πρωτοσέλιδο της Αυγής από τις 26 Αυγούστου 2014 γίνεται viral για τον τίτλο του «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ». Τι κι αν ο ΕΝΦΙΑ πλεον είναι η ναυαρχίδα της σημερινής κυβέρνησης προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γίνεται. Τι κι αν από την κατάργηση περάσαμε στον… εμπλουτισμό του φόρου. Σημασία έχει πως ο φόρος είναι εδώ, ενωμένος δυνατός.

Ας θυμηθούμε όμως την εποχή που η Αυγή έβγαινε με τα πρωτοσέλιδα της και έλεγε στους πολίτες πως να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα τέτοια…

«Κοινωνική απαίτηση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»

AugiI-3 «Πώς να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» - Πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η «Αυγή»

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την Παρασκευή 22 Αυγούστου του 2014. Μια φορολογική αδικία την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησε αλλά αύξησε κιόλας.

«167 εκατ. λιγότερα σε έξι δόσεις η… διόρθωση του ΕΝΦΙΑ»

AugiI-2 «Πώς να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» - Πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η «Αυγή»

Στο πρωτοσέλιδο της το Σάββατο 23 Αυγούστου του 2014 η Αυγή τόνιζε πως τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ ήταν μειωμένα και ότι θα τον πληρώναμε σε έξι δόσεις. Ειρωνεία; Σήμερα τον ΕΝΦΙΑ με Αριστερή κυβέρνηση τον πληρώνουμε σε 5 δόσεις και πιο αυξημένο.

«Στην κόλαση του ΕΝΦΙΑ»

AugiI-1 «Πώς να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» - Πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η «Αυγή»

Την Κυριακή 24 Αυγούστου η εφημερίδα είχε τίτλο: Στην κόλαση του ΕΝΦΙΑ και εξηγούσε πως είναι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ η κατάργηση του. 1,5 χρόνο μετά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο φόρος παραμένει.

«ΕΝΦΙΑ: ΦΙΑΣΚΟ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ»»

AugiI «Πώς να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» - Πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η «Αυγή»

Στις 27 Αυγούστου του ίδιου έτους η Αυγή έκανε λόγο για φιάσκο στις ρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά τότε για την μείωση του. Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για την μείωση ή την ελάφρυνση του.

«Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» και bonus… «Ακρίβεια λόγω ΦΠΑ 19%»

14191430_10157348952865564_794140910_o «Πώς να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» - Πρωτοσέλιδα που θέλει να ξεχάσει η «Αυγή»

Για το τέλος το πρωτοσέλιδο που γτίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι από την Αυγή στις 26 Αυγούστου 2014 και δίνει οδηγίες στους πολίτες  για το πως να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο βλέπουμε με μεγάλα γράμματα και για την ακρίβεια λόγω του ΦΠΑ στο 19%. Αυτό κι αν είναι τρολάρισμα αν σκεφτεί κανείς πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ο ΦΠΑ είναι στο 24%.