27/04/16 • 14:00 | UPD 27/04/16 • 14:00

Μητσοτάκης: «Κύριε Τσίπρα, αν δεν αντέχετε, παραιτηθείτε τώρα»

Παραίτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για λαϊκισμό και ιδεοληψίες που οδηγούν τη χώρα στο χάος. 

Μιλώντας στη πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα δεν αντέχει να ζήσει το δράμα του περσινού καλοκαιριού, ζητώντας εκλογές. «Η χώρα δεν αντέχει τον ανίκανο πρωθυπουργό που δεν αναλογίζεται τις ευθύνες του. Κύριε Τσίπρα, αν δεν αντέχετε, παραιτηθείτε τώρα. Μην οδηγήσετε τη χώρα σε αδιέξοδα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να μετατρέψετε την πατρίδα μας σε μια αποτυχημένη χώρα και μην διανοηθείτε να φτάσετε μέχρι τέλους τους περσινούς σας τυχοδιωκτισμούς σας» ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως το πρώτο καθήκον της ΝΔ είναι να πρωτοστατήσει στο να φύγει η κυβέρνηση, «αυτή η παρέα που φόρτωσε τη χώρα με δύο μνημόνια και 9 δισ. μέτρα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα ότι κάθε μέρα που θα περνά χωρίς να κλείνει η αξιολόγηση ο λογαριασμός θα μεγαλώνει. Είχα υποδείξει πως υπάρχει και άλλος τρόπος για επίτευξη στόχων, μείωση δαπανών και περιορισμό φόρων. Αλλά μάς αγνόησε γιατί είναι όμηρος του πελατειακού κράτους. Και σήμερα ο Τσίπρας μάς αγνοεί γιατί είναι εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες ενός κρατισμού» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως τα μέτρα κάβα δεν είναι τίποτα άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. «Κανείς δεν πιστεύει ότι έχει την ικανότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφώνησε. Όλοι γνωρίζουν ότι θα αποτύχει, όσο ο θλιβερός θίασος που ονομαζεται κυβέρνηση απαρτίζεται από επαγγελματίες ψεύτες και λαϊκιστές» σημείωσε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως επιλέγει για άλλη μία φορά την πολιτική δραματοποποίηση της κατάστασης και σαρώνει τα πάντα από παντού.

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως δεν αφήνει κανέναν χωρίς να τον επιβαρύνει με νέους φόρους και πρόσθεσε ότι θυσίες που πριν ένα χρόνο δεν απαιτούνταν, τώρα είναι απαραίτητες.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία αποτίμηση του συνεδρίου, το οποίο χαρακτήρισε επιτυχημένο, δίνοντας έμφαση στις αποφάσεις για το καταστατικό. «Η ΝΔ ανήκει πια έμπρακτα στα μέλη της. Συνεχίζουμε τον δρόμο της δημιουργικής ανανέωσης. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η ΝΔ ανοίγεται στην κοινωνία. Το συνέδριό μας είχε τη συμβολή χιλιάδων ανθρώπων που σηκώνονται από τον καναπέ τους και δημιουργούν μια νέα σχεση εμπιστοσύνη, συμμετέχοντας στους αγώνες και με αυτούς τους πολίτες θα πορευτεί η ΝΔ για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά» τόνισε, δηλώνοντας πως η δημιουργική ανανέωση έχει ως στόχο να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μνημονιακής παρακμής.

«Έχουμε τη δυνατότητα να ξαναδώσουμε νόημα στην πολιτική. Μιλήσαμε για αξίες και αρχές που, δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες είχαν βγει στο περιθώριο. Αποκρούσαμε τον λαϊκισμό και προτείναμε μια έντιμη συμφωνία αλήθειας. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά αν τον ακολουθήσουμε με συνέπεια μπορούμε σε καλύτερες μέρες» σημείωσε, προβάλλοντας την ανάγκη ενότητας του κόμματος και της κοινωνίας.

«Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όμως, για να γίνει αυτό χρειάζεται η απαλλαγή της χώρας και των πολιτών από τη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο. Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αναστολή να παίξει τη χώρα στα ζάρια. Το μήνυμα από καθε γωνία της κυβέρνησης είναι πως έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το θέμα είναι πόση ζημιά θα κάνει μέχρι να φύγει από την εξουσία» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ προχώρησε σε άνοιγμα προς όλους τους πολίτες.

Δημοφιλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *