25/04/16 • 10:17 | UPD 25/04/16 • 10:17

Ποιοι εκλέγονται στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

Το 10ο Συνέδριο της ΝΔ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει τη εξαίρεση στον κανόνα των… μαγειρεμάτων και των πηγαδακίων…

Την ώρα που η καταμέτρηση των «κουτιών» για τα 150 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής βρισκόταν σε εξέλιξη ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίμος έγραφε στο Facebook – προφανώς με αρκετή δόση ειρωνείας – ότι «όταν μαγειρεύεις κάτι 7 ώρες σύντομα θα σου βγει πολύ βαρύ…».

Η αλήθεια είναι ότι οι κάλπες έκλεισαν στις 17:30 και όταν το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα
η καταμέτρηση βρισκόταν σε εξέλιξη, με τους 238 συνέδρους που συνωστίσθηκαν για μια από τις 150 θέσεις στην Πολιτική Επιτροπή να αναζητούν εναγωνίως πίσω από κλειστές πόρτες και τηλέφωνα μια καλή είδηση.

Στη μια τα ξημερώματα βγήκε λευκός καπνός με την τελική λίστα απο τα 36 εκλογικά τμήματα.

Εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο 4.839

Ψήφισαν 3.216
Λευκά 6
Άκυρα 45
Έγκυρα ψηφοδέλτια 3.165

Η μάχη της πρωτιάς έβγαλε νικητή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται ένα ηχηρό μήνυμα από τους …νεολαίους έστω και αυτοί δεν εκπροσώπησαν στο Συνέδριο.

Ο Γιώργος Κατσαούνος – επιρροής του επιτρόπου – με 649 ψήφους πήρε την πρώτη θέση και ταυτόχρονα τη μερίδα του λέοντος, με τον πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη με 560 σταυρούς να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και να αποτελεί ουσιαστικά την ευθεία απάντηση των «νεολαίων» μετά τα όσα συνέβησαν με την διαγραφή του προέδρου τους και τον αποκλεισμό της ΟΝΝΕΔ από το Συνέδριο.

Ο Αχιλλέας Λιούλιας (αναπληρωτής Γραμματέας στην Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού) με 560 ψήφους κατέλαβε την τρίτη θέση και θεωρείται πρόσωπο της επιρροής του πρώην γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Στην πρώτη πεντάδα φιγουράρει ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος με 462 σταυρούς που αποτελεί τον κύριο εκφραστή της νέας ομάδας που πλαισιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο επέλεξε προεκλογικά,για να αναλάβει το κύριο βάρος της καμπάνιας του και τοποθέτησε στην Ομάδα κρούσης για το διαδίκτυο, η οποία έχει αναλάβει να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Κοκκολής (453), Ευαγγελία Γιακουμάτου (423) κόρη του πρώην υπουργού Γεράσιμου Γιακουματου, ο πρώην υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος (384) άνθρωπος του περιβάλλοντος της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, Κωνσταντίνος Κόλλιας (361), Δημήτρης Ιατρίδης (356) και ο Διονύσης Σταμενίτης (353) πρόσωπο κοντά στο περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Η γενική εικόνα είναι ότι τα «κουκιά» είναι μοιρασμένα και τα παραδοσιακά γαλάζια «τζάκια» να κρατούν τις δυνάμεις τους – έστω και με μειωμένη ισχύ – ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει σε ικανοποιητικό βαθμό – κάποιοι λένε σε απόλυτο αριθμό περί τους 70 – να έχει σημαντική επιρροή στην νέα Πολιτική Επιτροπή των 150 νεοεκλεγμένων μελών.

Δημοφιλή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *