Αυτοί είναι οι Αλβανοί που είχαν ληστέψει Βέρτη, Μαυρίδη, Καμπουρέλη και Κακέτση [εικόνες]

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τεσσάρων υπηκόων Αλβανίας, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες και κλοπές από πολυτελείς οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. (Σχετικό το από 11-4-2017 Δελτίο Τύπου μας)

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά μονάδα, άπαξ και κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κλοπή διακεκριμένη κατά συναυτουργία τελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, οπλοφορία διακεκριμένη και μη, οπλοχρησία, οπλοκατοχή καθώς και για παράβαση του νόμου περί Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα θύματα ήταν ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, ο μάνατζερ καλλιτεχνών Τόνυ Μαυρίδης, ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Στηβ Κακέτσης και η επιχειρηματίας στον τομέα της ομορφιάς Τέτα Καμπουρέλη.

Η σπείρα κατηγορείται για εννέα ένοπλες διαρρήξεις, για την κλοπή 18 αυτοκινήτων, αλλά και για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Συγκεκριμένα, οι δύο είναι σε βάρος αστυνομικών σε Καματερό και Βύρωνα, με τους δράστες να πυροβολούν κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, και η τρίτη εναντίον ενοίκου διαμερίσματος στο οποίο είχαν εισβάλει.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον συλληφθέντα:

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον συλληφθέντα:

listis1_0 Αυτοί είναι οι Αλβανοί που είχαν ληστέψει Βέρτη, Μαυρίδη, Καμπουρέλη και Κακέτση [εικόνες]
1. (επ.) TOLIS (ον.) VASILLAQ του VANGJEL και της FLORETTA , γεννηθέντα το 1995 στην Αλβανία

Και για τους μη συλληφθέντες:

listis2_0 Αυτοί είναι οι Αλβανοί που είχαν ληστέψει Βέρτη, Μαυρίδη, Καμπουρέλη και Κακέτση [εικόνες]
2. (επ.) PATURRI (ον.) ANDI ή MUHARREM του KADRI και της SAVITE , γεννηθέντα το 1989 στην Αλβανία.

listis3 Αυτοί είναι οι Αλβανοί που είχαν ληστέψει Βέρτη, Μαυρίδη, Καμπουρέλη και Κακέτση [εικόνες]
3. (επ.) XHAFERRI (ον.) MIREL του GEZIM και της MIRIANA , γεννηθέντα το 1990 στην Αλβανία.

listis4 Αυτοί είναι οι Αλβανοί που είχαν ληστέψει Βέρτη, Μαυρίδη, Καμπουρέλη και Κακέτση [εικόνες]
4. (επ.) BRUNGA (ον.) NDUE του PJETER και της MARA , γεννηθέντα το 1991 στην Αλβανία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 17-6-2017, αποσκοπεί προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.