Βοήθεια σε πρόσφυγες στην Ελλάδα είχε προσφέρει ο αστυνομικός που σκοτώθηκε στο Παρίσι

Μέλος της κοινότητας των Γάλλων gay αστυνομικών και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των προσφύγων, ο οποίος είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Ελλάδα για να προσφέρει βοήθεια σε καταυλισμούς, αλλά και από τους πρώτους αστυνομικούς που έσπευσαν να επιχειρήσουν αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν, τον Νοέμβριο του 2015, ήταν ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ο 37χρονος Χαβιέ Ζουγκελέ ήταν ένας αστυνομικός, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο ακόμη και των πιο δύσκολων και επικίνδυνων καταστάσεων.Ήταν ενεργό μέλος της οργάνωσης LGBT rights και άφησε πίσω του τον σύντροφό του, με τον οποίο συζούσε.

Στην επίθεση του Μπατακλάν ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν να επέμβουν. Αμέσως μετά την επαναλειτουργία της μουσικής σκηνής στο Παρίσι, είχε δώσει ο ίδιος το «παρών», δηλώνοντας τότε στους δημοσιογράφους ότι «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είμαστε εδώ ως μάρτυρες. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις πολιτικές μας αξίες. Η συναυλία αυτή γίνεται για να γιορτάσουμε τη ζωή. Για να πούμε “όχι” στους τρομοκράτες».

Ο 37χρονος αστυνομικός είχε αναπτύξει δράση για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες της Συρίας, ταξιδεύοντας μάλιστα δύο φορές στην Ελλάδα, όπως δήλωσαν στενοί του φίλοι σε γαλλικά ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη