Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες]

«Καμικάζι» βομβιστής ανατινάχτηκε σε κεντρικό σημείο του Πακιστάν με αποτέλεσμα να παρασύρει στον θάνατο τουλάχιστον 11 άτομα και να τραυματίσει τουλάχιστον άλλα 60.

Η επίθεση αποδίδεται από τις επίσημες αρχές στους Ταλιμπάν. Ο βομβιστής αυτοκτονίας χρησιμοποίησε μηχανή για να προσεγγίσει το σημείο και να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό που φορούσε, πριν προλάβει να αντιδράσει ο κόσμος.

Ανάμεσα στους νεκρούς εντοπίστηκαν και δύο αστυνομικοί, καθώς και ένα πρώην στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, γεγονός που δεν θεωρείται τυχαίο από τις πακιστανικές αρχές.

Την ευθύνη ανέλαβε και επισήμως με μήνυμά του στο διαδίκτυο το ισλαμιστικό γκρουπ-παρακλάδι των Ταλιμπάν, Jamaat-ul-Ahrar, λέγοντας πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την επιχείρηση του πακιστανικού στρατού στα σύνορα με το Αφγανιστάν, εναντίον ισλαμιστικών γκρουπ.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και χάος. Ακολούθως αποκλείστηκαν όλη η γύρω περιοχή, προκειμένου να διευκολυνθούν τα ιατρικά συνεργεία και να μεταφερθούν οι δεκάδες τραυματίες στα νοσοκομεία.

pakistan-epithesi Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες] pakistan-epithesi1 Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες] pakistan-epithesi2 Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες] pakistan-epithesi3 Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες] pakistan-epithesi6 Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες] pakistan-epithesi7 Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες] pakistan-epithesi8 Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες] pakistan-epithesi9 Μακελειό στο Πακιστάν: 11 νεκροί και 60 τραυματίες από επίθεση καμικάζι αυτοκτονίας [εικόνες]