Αυτή είναι η ομάδα της Τσαπεκοένσε που επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην Κολομβία

Στιγμές αγωνίας για τον βραζιλιάνικο ποδοσφαιρικό σύλλογο της Τσαπεκοένσε, οποίος μετέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην Κολομβία κι ενώ η ομάδα κατευθυνόταν για τον τελικό του Copa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Η Τσαπεκοένσε, η ομάδα που επέβαινε στο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Κολομβία από τους ειδικούς περί του ποδοσφαίρου της Λατινικής Αμερικής θεωρείται ως η απόλυτη ιστορία της «σταχτοπούτας».

Με ιστορία 43 ετών καθώς ιδρύθηκε το 1973 από την ένωση της Ατλέτικο Τσαπεκοένσε και της Ιντεπεντιέντε, η Τσαπεκοένεσε, η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος Βραζιλίας, έφτασε φέτος να διεκδικεί το Copa Sudamericana που θεωρείτα κάτι ισάξιο με το Europa League για τις χώρες απο πρωταθλήματα χωρών της Λατινικής Αμερικής.

chapekoense-1300jpg Αυτή είναι η ομάδα της Τσαπεκοένσε που επέβαινε στο αεροπλάνο που συνετρίβη στην Κολομβία

Τα τελευταία έξι χρόνια η Τσαπεκοένσε κατάφερε, ξεκινώντας από το τοπικό πρωτάθλημα της επαρχίας της Σάντα Καταρίνα, να πετύχει διαδοχικές ανόδους από την τρίτη, στη δεύτερη και μετά στην πρώτη κατηγορία Βραζιλίας.

Το 2015 η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο Copa Sudamericana και φέτος κατάφερε να βγάλει από τη μέση ιστορικές ομάδες όπως η Ιντεπεντιέντε από την Αργεντινή και την πρωταθλήτρια του Κόπα Λιμπερταδόρες Σαν Λορέντζο.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας υποστήριζαν ότι το μυστικό τους ήταν η καλή διαχείριση και το στρατηγικό όραμα προσπαθώντας να μην κάνουν «άλματα». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 50% των παιχτών της έχουν εξασφαλισμένο συμβόλαιο και για το 2017 ενώ καίρια αποδείχθηκε η επιλογή του Κάιο Ζούνιορ για τη θέση του προπονητή.

Το τελευταίο βήμα για την καταξίωση της Τσαπεκοένσε θα ήταν ο διπλός τελικός του Copa Sudamericana με αντίπαλο την Ατλέτικο από την Κολομβία στις 30 Νοεμβρίου στο Μεντεγίν και στις 7 Δεκεμβρίου στην Κουρίτιμπα – και όχι στην «πατρίδα» της ομάδας, την πόλη Τσαπέκο – προκειμένου να είχε τη στήριξη 40.000 οπαδών της.