Από διαρροή σε καυστήρα πετρελαίου

Ισχυρή έκρηξη και φωτιά στο κέντρο της Νέας Υόρκης με 35 τραυματίες

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς και εγκαύματα μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε και φωτιά που ακολούθησε σε κεντρική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 35 άτομα υπέστησαν εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, ενώ η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης, εξαπλώθηκε σε 12 πολυκατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο στην αμερικανική μεγαλούπολη.

new%20york2 Ισχυρή έκρηξη και φωτιά στο κέντρο της Νέας Υόρκης με 35 τραυματίες

Η έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε, προκλήθηκαν από διαρροή σε καυστήρα πετρελαίου, ο οποίος βρισκόταν στο υπόγειο ενός εκ των κτιριακών συγκροτημάτων που τυλίχθηκαν στις φλόγες.

new%20york11 Ισχυρή έκρηξη και φωτιά στο κέντρο της Νέας Υόρκης με 35 τραυματίες

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών West Broadway και Murray, περιοχή TriBeCa στο κέντρο της Νέας Υόρκης και η φωτιά εξαπλώθηκε σε 12 πολυκατοικίες οι οποίες εκκενώθηκαν.

new%20york3 Ισχυρή έκρηξη και φωτιά στο κέντρο της Νέας Υόρκης με 35 τραυματίες

Αρχικά υπήρχαν αναφορές για ύποπτο πακέτο που είχε βρεθεί μόλις τρία τετράγωνα μακριά από τον Πύργο Freedom, στο πρώην Κέντρο του Παγκόσμιου Εμπορίου στο κέντρο του Μανχάταν. Ωστόσο, το ύποπτο πακέτο ερευνήθηκε και δεν υπήρχε κάποια σχέση.

newyork111 Ισχυρή έκρηξη και φωτιά στο κέντρο της Νέας Υόρκης με 35 τραυματίες