Αναγκαία όσο ποτέ η μείωση φόρων

Η επιμονή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη μείωση των φόρων γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά υποφέρουν από την υπερφορολόγηση.

Οπως προανήγγειλε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της φορολογίας, ακόμα και αν διαφωνήσει με τον τρόικα, αφού, όμως, προηγουμένως τους θέσει τα δεδομένα για την αναγκαιότητα αυτής της μείωσης. Το ίδιο είχε κάνει, άλλωστε, η ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά, όταν αποφάσισε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, με αποτέλεσμα την έκρηξη του τζίρου και την αύξηση των εσόδων του κράτους, μέχρι να φαλκιδευθεί το μέτρο από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατραπούν τα δεδομένα για χιλιάδες επαγγελματίες, τουρίστες και Ελληνες καταναλωτές.

Την ίδια ώρα, στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπραγματευόταν με την Κομισιόν τη νέα μείωση του αφορολογήτου ορίου, ενώ η ακρίβεια από την αύξηση των έμμεσων φόρων έχει χτυπήσει «κόκκινο» στα καύσιμα και σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που συμπαρασύρονται λόγω πρώτων υλών και κόστους μεταφορικών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, η μείωση των φόρων θα καταστεί εφικτή εφόσον συνδυαστεί με τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών, ώστε να μην προκαλέσει δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά και να λειτουργήσει υπέρ της πραγματικής οικονομίας. Μόνο από το συμμάζεμα στις ΔΕΚΟ και τον περιορισμό των προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων και άλλων ημετέρων μπορεί να προκύψει ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη φορολογική ελάφρυνση των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης και τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις. Γιατί, αν δεν διακοπεί άμεσα η μετανάστευση επιχειρήσεων στο εξωτερικό για φορολογικούς λόγους, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία, αφού όποιος φεύγει δύσκολα επιστρέφει.

Ορθώς λοιπόν η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη μείωση των φορολογικών βαρών, τα οποία η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ως εργαλείο ταξικής εξόντωσης των αστών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου