Από το «Δεν πληρώνω» στο θησαυρό του Σώρρα

Κάθε λογικός άνθρωπος χαρακτηρίζει τουλάχιστον γραφικά τα όσα υποστηρίζουν οι «οπαδοί» του Αρτέμη Σώρρα για τον «κρυμμένο θησαυρό» με τον οποίο Δημόσιο και φορολογούμενοι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Μόνο που τώρα η υπόθεση δεν είναι απλώς διασκεδαστική, αλλά επικίνδυνη, όπως προκύπτει από τις σοβαρές καταγγελίες πρώην μελών της οργάνωσης, που αποκάλυψε χθες ο Ελεύθερος Τύπος, για εκβιασμούς και άλλες σκοτεινές συναλλαγές.

Η Δικαιοσύνη έχει παρέμβει προκειμένου να ερευνήσει όλες τις πτυχές της οργάνωσης του Σώρρα, αν και επί χρόνια το επίσημο κράτος έβλεπε με απάθεια τους ψεύτικους ισχυρισμούς για τα ομόλογα των τρισεκατομμυρίων δολαρίων και την πώληση διαστημόπλοιων στις ΗΠΑ που έφτασαν στον Αρη χωρίς να χρησιμοποιούν καύσιμα!
Ομως το πιο ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν αυτά τα παραμύθια και ακολουθούν σαν μέλη «αίρεσης» τα βήματα του αρχηγού τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται δυστυχισμένοι και αφελείς που θεώρησαν ότι τα χρέη τους σε εφορίες και Ταμεία μπορούν να τα διαγράψουν παρουσιάζοντας απλώς ένα εξώδικο από τον Σώρρα.

Σε αυτή την κατάντια έχει μεγάλη ευθύνη το πολιτικό σύστημα και ιδίως κόμματα που εμφανίζονταν ότι έχουν τη μαγική λύση για να καταργήσουν τη λιτότητα και να διαγράψουν το χρέος. Οταν πριν από χρόνια είχε φουντώσει το κίνημα «Δεν πληρώνω» στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων, θυμόμαστε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζουν μπάρες και να διαδηλώνουν υπέρ των δωρεάν διελεύσεων.

Τελικώς με κυβέρνηση Τσίπρα τα διόδια όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά πολλοί αφελείς που είχαν πιστέψει ότι με την πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα καταδικάστηκαν από τη Δικαιοσύνη για τις ενέργειές τους.

Οταν στην κοινή γνώμη καλλιεργήθηκε επί χρόνια η αίσθηση ότι θα μπορούσαν να λυθούν ως διά μαγείας τα οικονομικά προβλήματα αλλά κάποιοι «προδότες» συνωμοτούν σε βάρος μας, είναι πολύ εύκολο ορισμένοι να διολισθήσουν από το «Δεν πληρώνω» στα «ομόλογα» του Σώρρα.

Αλλωστε, οι αυταπάτες πολλές φορές γεννούν και τέρατα…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου