Κυβερνά με τον Καρανίκα

Η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η οικονομία και η κοινωνία, λόγω της καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πλέον δεν προκαλεί μόνο την αντίδραση των πολιτών, που δεν αντέχουν άλλο να επωμίζονται τα πρωτοφανή δημοσιονομικά, φορολογικά βάρη με τα οποία τους έχει φορτώσει ο Αλ. Τσίπρας με το τρίτο Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε και έφερε προς ψήφιση.

Είναι φανερό πια ότι έχουν αρχίσει να εκφράζονται ανοιχτά και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όλες εκείνες οι φωνές που διαφωνούν με την πολιτική αλλά και την τακτική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου και οι οποίες θεωρούν ότι κινείται σε λάθος δρόμο.

Οι προσωπικές βολές που εξαπέλυσε χθες κατά του πρωθυπουργού ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος είναι ενδεικτικές ενός τέτοιου κλίματος που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, απειλώντας να προσλάβει διαστάσεις, στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

Η αποστροφή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «δύο χρόνια έχει να δει τον πρωθυπουργό, από τον Μάρτιο του 2015 που συναντήθηκε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, και ούτε κατ’ ιδίαν τον έχει δει», αποκαλύπτει με τον πιο πειστικό τρόπο το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι αποκομμένος μόνο από την κοινωνία. Εχει απομονωθεί και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου ή φθάνοντας μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο που άνοιξε στη Θεσσαλονίκη, συνομιλεί και λαμβάνει τις αποφάσεις μόνο με τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου, όπως χαρακτηριστικά διαπιστώνει ο κ. Χρυσόγονος.

Και όλα αυτά ενώ ο κ. Τσίπρας υποτίθεται ότι ελέγχει πλήρως το κόμμα του, από τη στιγμή που πριν από ενάμιση χρόνο απηλλάγη σχεδόν από το ένα τρίτο των στελεχών που διαφωνούσαν με τον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας.

Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός αδυνατεί να ασκήσει με αποτελεσματικό τρόπο τη διακυβέρνηση της χώρας και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να χρονοτριβεί στην προσπάθειά του να διατηρηθεί πάση θυσία στην καρέκλα της εξουσίας. Μόνο που αυτό το έχουν καταλάβει οι πολίτες και αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου