19/03/16 • 21:52 | UPD 19/03/16 • 22:48

O Tσίπρας θα πέσει από τους φόρους και όχι από τη διαπλοκή

Sorry. No data so far.

 

Την Τρίτη η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεση με επίκεντρο τη συζήτηση στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά. Ηδη το κλίμα προετοιμάζεται από φιλοκυβερνητικά μέσα και αρθρογράφους με διαρροές για αποκαλύψεις και στοιχεία. Θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση και θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Ομως η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από καμία διαπλοκή, ούτε και από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, που έβαλε χθες στο στόχαστρο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, αλλά μόνο από την οικονομική της πολιτική.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να χτυπήσει τη διαπλοκή. Με τους βασικούς παίκτες της τα έχει βρει, όπως φαίνεται από το ίδιο επιχειρηματικό τοπίο που επικρατεί στα συστήματα παραγωγής και ανάθεσης δημοσίων έργων ή προμηθειών.

Δεν μπορεί ο Τσίπρας να ισχυρίζεται ότι θα τα βάλει με τους ολιγάρχες όταν δημιουργεί ολιγοπώλιο στην τηλεοπτική αγορά με τις 4 άδειες και πρωταγωνιστές τους ίδιους καναλάρχες. Η διαπλοκή δεν μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, όπως φάνηκε και από την εύκολη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και στο δημοψήφισμα.
Η κυβέρνηση θέλει να διαμορφώσει το δικό της διαπλεκόμενο δίκτυο με ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, ξεδοντιασμένες ανεξάρτητες αρχές, πλήρη κομματικοποίηση του κράτους.

Επομένως ο κ. Τσίπρας δεν απειλείται από τους ολιγάρχες, ούτε άλλωστε τους απειλεί. Ο βασικός κίνδυνος για την κυβέρνηση προέρχεται από την οικονομική της πολιτική, την αναποτελεσματικότητα βασικών υπουργών, τη δυσαρέσκεια του κόσμου που αισθάνεται εξαπατημένος από τις υποσχέσεις του Τσίπρα και ενώ περιμένει ακόμη δυσκολότερες ημέρες.

Ο κυνικός τρόπος με τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε τη λήψη σκληρών φορολογικών μέτρων δηλώνοντας από το βήμα της Βουλής μάλιστα ότι «τα άσχημα πέρασαν, έρχονται τα χειρότερα» εξοργίζει τους πολίτες που είχαν πιστέψει τον περασμένο Σεπτέμβριο τον κ. Τσίπρα να τους διαβεβαιώνει ότι «τα δύσκολα έχουν περάσει».

Οσοι φαντάζονται μάχες κατά της διαπλοκής ή είναι βαθιά νυκτωμένοι ή απλώς βολεμένοι με το σημερινό σύστημα εξουσίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ θα χάσει την εξουσία λόγω της ανεπάρκειάς της και της φορομπηχτικής πολιτικής και όχι επειδή θα ηττηθεί στα μαρμαρένια αλώνια με τους «διαπλεκόμενους», οι περισσότεροι από τους οποίους ήδη τη στηρίζουν.
Εδώ ο Σαμαράς έπεσε επειδή ορισμένοι πίστευαν ότι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ο Τσίπρας θα τη γλιτώσει;


Η ντροπή για το κράτος δικαίου

Η αποφυλάκιση του Ρουπακιά λόγω παρέλευσης της 30μηνης περιόδου προφυλάκισης συνιστά μία ντροπιαστική ημέρα για τη Δικαιοσύνη και για τη χώρα. Ενα κράτος δικαίου, όπως υποτίθεται θέλει να είναι η Ελλάδα, δεν κατάφερε να διοργανώσει και να ολοκληρώσει μία δίκη που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια. Η αποφυλάκιση του Ρουπακιά αποτελεί όνειδος για όλους τους παράγοντες του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

Διαρροές για γέλια

Το υπουργείο Οικονομικών διέρρευσε χθες κείμενο κατά του ΔΝΤ με το οποίο κατηγορεί το Ταμείο ότι παραβιάζει τους κανόνες της οικονομικής θεωρίας υποστηρίζοντας ότι με τη μείωση του αφορολογήτου ορίου θα ωφεληθούν οι φτωχοί και όχι οι πλούσιοι. Ας μας εξηγήσουν πρώτα οι οικονομικοί φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης προτείνουν τη μείωση του αφορολογήτου, πώς αυτό θα γίνει «δίκαια ώστε να το αντέχει ο κόσμος της Αριστεράς για να μιλήσουμε και για τις ευθύνες του ΔΝΤ.

ΠΑΝΟΣ ΑΜΥΡΑΣ

Δημοφιλή

Sorry. No data so far.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *