20/04/16 • 13:27 | UPD 20/04/16 • 13:27

Πρώην Συριζαίοι αιφνιδίασαν την Κατεχάκη

Sorry. No data so far.

Φοιτητές που στο πρόσφατο παρελθόν υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα άτομα που αιφνιδίασαν χθες την ΕΛ.ΑΣ. με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην είσοδο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη. «Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά», «Με τους μετανάστες είμαστε μαζί», «Επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί» ήταν κάποια από τα συνθήματα που έγραψαν με σπρέι στους τοίχους και το πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το υπουργείο. Πρόκειται για μέλη της Αριστερής Ενότητας που είχαν αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Οι φοιτητές εμφανίστηκαν στις 10.20 το πρωί στη λεωφόρο Κατεχάκη κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά των κλειστών συνόρων. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έξι προσαγωγές ατόμων, τα οποία λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. οι βαμμένοι τοίχοι βάφτηκαν σχεδόν αμέσως προκειμένου να μην είναι λερωμένη η πρόσοψη του κτιρίου. Παράλληλα, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο του υπουργείου για την αποτροπή αιφνιδιαστικών… επισκέψεων από διαδηλωτές στο μέλλον.
ΑΛ.Κ

ΕΙΠΑΝ
Θα έχουμε πολιτικό πρόβλημα με μέτρα πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

– Πάντως, εσωκομματικό έχετε. Η κυβερνητική εκπρόσωπος σας «άδειασε» χθες

Δείπνο Σαμαρά-Κατάινεν
Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, υπεύθυνο για θέματα εργασίας και ανάπτυξης Γίρκι Κατάινεν συνέφαγε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Οι δυο άνδρες δείπνησαν σε roof-garden κεντρικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος και συζήτησαν για τη διαπραγμάτευση, αλλά και γενικότερα το τοπίο που διαμορφώνεται με τις εξελίξεις που έρχονται στην Ευρώπη.

Μετακόμισε το ΠΕΔΥ Αθηνών
Σε μια μεταστέγαση που γλιτώνει 20.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αθηνών μεταφέρθηκε από την πλατεία Θεάτρου στην οδό Ακαδημίας 58, γεγονός θετικό σύμφωνα με τους γιατρούς, καθώς το νέο κτίριο είναι πιο λειτουργικό και σε μια περιοχή πιο εύκολα προσβάσιμη. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, η μονάδα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και διαθέτει γιατρούς είκοσι διαφορετικών ειδικοτήτων. Μ.Ν.Γ

Σκέψεις για Εξεταστική για ΚΕΕΛΠΝΟ – Πολάκη

Μέχρι και «γαλάζιες» σκέψεις για πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες σχετικά με τις τυχόν παραποιήσεις στοιχείων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ από το πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη υπήρχαν χθες μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. Οι γαλάζιοι βουλευτές, μετά τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε η μισή σχεδόν κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. στον υπουργό Ανδρέα Ξανθό, έλεγαν πως ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δοθούν αλλά και την έλευση στη Βουλή της δικογραφίας -που μοιραία θα έλθει μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-, μπορεί να σταθμιστεί συνολικά η υπόθεση Πολάκη, ακόμα και για το εάν θα πρέπει η Ν.Δ. να καταθέσει ακόμα και πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ

Ερώτηση στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για το εάν η Τουρκία εφαρμόζει τη συμφωνία με την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ για την επίλυση του προσφυγικού κατέθεσε -εκ μέρους του EPP/CD group- στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση Νταβούτογλου, ο οποίος ανέφερε ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας και ότι συνεργάζεται πλήρως με τους Ευρωπαίους και το ΝΑΤΟ για το προσφυγικό το οποίο αποτελεί διεθνές θέμα και όχι διμερές. Συγκεκριμένα τόνισε: «Μάλιστα κανείς από τους εταίρους της Τουρκίας ούτε ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέσει το θέμα περί ελλιπούς συνεργασίας της Τουρκίας στο προσφυγικό και στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ».

ΣΙΟΥΦΑΣ ΣΤΟΝ «Ε.Τ.»: ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

«Τα κόμματα, ως εκφραστές και φορείς των πολιτικών και κοινωνικών ιδεών και προτάσεων, των τμημάτων του λαού που εκπροσωπούν ή θέλουν να εκπροσωπήσουν, οφείλουν να διαθέτουν θεσμούς και οργανωτική δομή που ενθαρρύνει τη συμμετοχή, ελευθερώνει το διάλογο, στηρίζει τις δράσεις, προβάλλει το έργο και τις προτάσεις και υπηρετεί το γενικό συμφέρον του λαού και του έθνους» αναφέρει με επιστολή του στον «Ε.Τ.» ο Δημήτρης Σιούφας, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο το συνέδριο. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι η ενθάρρυνση της συμμετοχής γίνεται μόνο όταν οι πολίτες-μέλη έχουν διαρκή εμπλοκή στη διαμόρφωση νέων ιδεών, προγραμματικών προτάσεων και τη στελέχωση των οργανωτικών δομών του κόμματος σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και δίνει έμφαση στο διάλογο: «Ελλιπής ή προσχηματική λειτουργία του διαλόγου οδηγεί στη μείωση του διανοητικού κεφαλαίου του κόμματος, στην απίσχνανση της συμμετοχής και τη νομοτελειακή περιθωριοποίηση του κόμματος» τονίζει χαρακτηριστικά.

Εκτός Ποταμιού ο Θεοχάρης

Tην ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης με επιστολή του προς τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Εγιναν λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων. Πάνω απ’ όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη», ανέφερε μεταξύ άλλων σημειώνοντας πως «η χώρα και η Ιστορία δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο», ανέφερε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω όμως να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18 χιλιάδες πολίτες της Β’ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Ελληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεοχάρης θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος, η οποία θα ονομάζεται «Δύναμη Πολιτών».

Λαφαζάνης σε Ζωή: Ελπίζω να συνεργαστούμε
Πρόταση για «εκλογική συνεργασία» απηύθυνε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την παρουσίαση του νέου πολιτικού της σχηματισμού Πλεύση Ελευθερίας. «Η επιλογή να κάνει κόμμα είναι της κ. Κωνσταντοπούλου και είναι δικαίωμά της» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης στο Focus FM διευκρινίζοντας παράλληλα πως η κ. Κωνσταντοπούλου συνεργάστηκε με τη ΛΑ.Ε., δεν εντάχθηκε όμως ποτέ. «Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ, να φτιάξουμε ένα μεγάλο μέτωπο, αποτελούμενο από αντιμνημονιακές δυνάμεις, για να απαλλάξουμε τη χώρα από τη μνημονιακή κατοχή, από τη γερμανική μπότα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Ζωή. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε. Θα θέλαμε και εκλογική συνεργασία, προκειμένου να καταφέρουμε να παίξουμε ρόλο στην πολιτική ζωή».

ΚΟΥΙΖ
Ποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για την ανάγκη ανασχηματισμού σε μια ύστατη κίνηση να «φρενάρει» η κατρακύλα της κυβέρνησης;

 

 

Δημοφιλή

Sorry. No data so far.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *