14/03/16 • 22:48 | UPD 14/03/16 • 22:48

Βαρύ το τίμημα για την Ελλάδα

Sorry. No data so far.

Αν θέλουμε να δούμε σχηματικά τη ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να εστιάσουμε στο παράδειγμα των επικουρικών συντάξεων. Πέρυσι ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του μας έλεγαν ότι δεν θα εφαρμοζόταν ο νόμος που προβλέπει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 4%-5%.

Τώρα η κυβέρνηση έχει βαφτίσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε ρήτρα βιωσιμότητας και, σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα από τον κ. Κατρούγκαλο στους εκπροσώπους του κουαρτέτου των θεσμών, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε περικοπές έως και 30% στις επικουρικές συντάξεις των δικαιούχων, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Σε εθνική κλίμακα η ανάπτυξη που παρέλαβε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε ύφεση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος. Και αυτό εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών, της περίφημης δημιουργικής ασάφειας, των συνεχών παλινωδιών και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Που λίγο έλειψε να στείλει τη χώρα εκτός ευρώ και τελικά την οδήγησε σε ένα τρίτο, βαρύ Μνημόνιο, αφού προηγουμένως έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε τα capital controls, εξάντλησε τη ρευστότητα, παρέλυσε την αγορά και εξόντωσε τον ιδιωτικό τομέα.

Με δεδομένο άλλωστε ότι τα μέτρα που ετοιμάζονται κινούνται μόνο προς την κατεύθυνση της αύξησης των φόρων και των εισφορών και δεν προβλέπεται καμία μείωση δαπανών στο Δημόσιο των κομματικών συντεχνιών, των συγγενών, των συμμαθητών και των φίλων, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η κατάσταση στην οικονομία θα επιδεινωθεί, ακόμα και αν η κυβέρνηση έλθει σε συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχει ιδιαίτερη σημασία η επισήμανση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στη σημερινή συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ότι όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση από την εξουσία τόσο καλύτερα θα γίνουν τα πράγματα για τον τόπο.

Η Νέα Δημοκρατία, με τη νέα ηγεσία της, έχει ήδη προσεγγίσει το μεταρρυθμιστικό κόσμο της χώρας. Και, βεβαίως, οι πολίτες, όπως δείχνουν όλες οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, αισθάνονται απογοήτευση από τις αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία, αλλά και από τις πολιτικές που έχει υιοθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας και στους άλλους τομείς. Οπως το προσφυγικό, όπου η πολιτική των ανοικτών συνόρων είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών εντός της ελληνικής επικράτειας, στη δημόσια διοίκηση, με τις προσλήψεις ημετέρων, στη Δικαιοσύνη, με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Οι πολίτες βρίσκονται φέτος αντιμέτωποι με το λογαριασμό της διακυβέρνησης Τσίπρα του 2015. Η Ελλάδα μοιάζει απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη και ετοιμάζεται να πληρώσει βαρύ τίμημα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια λάθη. Οταν μάλιστα εκτιμά ότι το Πάσχα θα έλθει και η ανάσταση στην ελληνική οικονομία, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο απέχει ο πρωθυπουργός από την πραγματικότητα.

Δημοφιλή

Sorry. No data so far.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *